20240612 161655

Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко 12 червня 2024 року взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Цього разу на засідання запрошені керівники підприємств, які мають значні борги до Пенсійного фонду України та продовжують їх нарощувати, в тому числі зі сплати пільгових пенсій. Але питання своєчасної виплати заробітної плати не сходило з порядку денного.

Заступник голови обласної військової адміністрації Євген Іванов відмітив, що попри воєнний стан та майже критичну ситуацію у більшості підприємств, установ та організацій, в області заборгованість перед працівниками за виконану роботу, хоча і залишається значною, зменшилась майже на 10 млн.грн.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Галина Баєва детально зупинилася на потребі коштів на виплату пенсій всіх видів та сумі, яка надходить від сплати ЄСВ. Якщо борги до Пенсійного фонду щомісячно незначно, але скорочуються, то борги зі сплати пільгових пенсій навпаки зростають. При цьому, за весь час воєнний дій, виплата пенсій здійснюється своєчасно без затримок.

20240612 161718 1

Керівники АТ «Українські енергетичні машини», АТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Світло шахтаря», ПАТ «Харківський велосипедний завод», КП «Харківводоканал», ТОВ «Лозівський ковальсько-механічний завод», ТОВ «Харківський завод підйомно-транспортного устаткування», Філія «Теплоелектроцентраль» ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія», ДП «Дослідне господарство «Гонтарівка» інституту тваринництва НААНУ», КП «Теплових мереж Харківського району ХРДА» проінформували про стан справ на підприємствах в частині виплати заробітної плати працівникам, причини та шляхи скорочення заборгованості зі сплати пільгових пенсій.

За результатами обговорення прийняті рішення окремо по кожному підприємству.

 

Наталя Гриценко,

заввідділом ОПХО