01 конкурсу 020724

Щороку в Україні відзначають День охорони праці, запроваджений з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

Державною службою України з питань праці спільно з організаціями роботодавців та профспілок у рамках заходів до Дня охорони праці в Україні у 2024 році  з метою привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, підвищення обізнаності та виховання високої культури безпеки праці серед дітей та юнацтва, сприяння розвитку дитячої творчості, виявленню, відбору та підтримці талановитої молоді та всіх бажаючих без обмеження за віком організовано проведення онлайн конкурс малюнків під девізом «Мистецтво, що рятує життя».

Для участі в конкурсі приймались будь-які візуальні матеріали та зображення на теми охорони праці, здорового робочого місця, безпечного виконання робіт. Конкурс проходив у різних вікових категоріях.

26 червня 2024 року відбулося фінальне засідання журі обласного онлайн конкурсу «Мистецтво, що рятує життя» для визначення переможців на обласному рівні. Харківщина завжди славилася цікавими малюнками з даної тематики, дітки займали призові місця на всеукраїнських конкурсах. Бойові дії наложили відпечаток на роботах, багато хто бачив російську агресію на власні очі. Шляхом обговорення та голосування члени журі визначили переможців за кожним з напрямків. Всього визначено 20 переможців за категоріями робіт: 7 постерів, інформаційних плакатів; 2 відео; 1 фото; 10 малюнків.

02 конкурс 020724

Наталя Гриценко,