448898340 1184883139611428 3498060361010373841 n
На порядку денному засідання, що відбулось 20 червня ц.р., розглядались наступні питання: «Про основні завдання колективно-договірної роботи на 2024 рік», «Про розширення інформаційного простору ФПО та передплату на профспілкові видання» та інші.
 
Про хід колективно договірної роботи в області поінформувала членів президії Ніна СКОРИК, головний експерт з регулювання соціально-трудових відносин. У інформації зазначалося, що посилення конструктивної взаємодії профспілкових організацій і роботодавців щодо забезпечення трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників, зокрема з питань забезпечення продуктивної зайнятості, зростання заробітної плати, створення безпечних і здорових умов праці було і є одним із головних завдань ФПО та її членських організацій, яке успішно вирішується через колективний договір - головний інструмент захисту людей праці. Активізація колективно-договірної роботи у період соціальних потрясінь є – незамінним інструментом регулювання соціально-трудових відносин, який надає можливість пом’якшити негативні соціальні наслідки для працівників.
Проаналізувавши хід колдоговірної роботи в області, члени президії вирішили відновити проведення виїзних засідань в районах та територіальних громадах області, здійснювати постійний моніторинг фактів перешкоджання роботодавцями колективним переговорам та вживати необхідних заходів для запобігання виникнення порушень.
З інформацією про «Розширення інформаційного простору в області» виступила Жанна КРУК, директор ПП «Профінформ ФПО».
У виступі вона проаналізувала інформдіяльність профспілок в області. Акцентувала на важливості покриття профспілковою інформацією більшої кількості суспільства, що сприятиме зростанню авторитету профспілок та буде одним з чинників мотивації до профчленства.
Під час Президії відбувся конструктивний діалог між учасниками. Усі виступаючі були одностайні – колективний договір важливий: як для працівників, так і для роботодавців. І мудрі керівники це розуміють. Наголошувалося, також на необхідності інформування та просвітницької роботи у профспілках, важливості навчання тощо.
Учасники президії підтримали виступаючих. Микола ШЕРШУН, голова ФПО, наголосив, що без інформації про нашу роботу, наша справа – фактично мертва. Юрій КРАВЕЦЬ, голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки, акцентував на важливості інформроботи у профспілках. «Інформація і мотивація – важливі чинники нашої роботи», - зазначив він.
З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.
 
 
448847130 1184883059611436 5149751283252420219 n
Профінформ ФПО