120724 01

11 липня 2024 року в Івано-Франківську відбувся семінар-тренінг Реалії та перспективи молодіжного руху в профспілці за проєктом Розширення прав і можливостей молодих працівників профспілкового руху України, організованого Молодіжною радою профспілки працівників державних установ України за сприяння профспілки державних службовців Швеції Fackforbundet ST.

У заході взяли участь заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін і перший заступник голови Ради профспілок області Олександра Гринів. Заходом охоплено 38 голів та активістів молодіжних рад обласних організацій профспілок.

В рамках заходу заступник голови Федерації профспілок України Олександр Шубін виступив з презентацією Закону України від 23.02.2023 № 2937-IXПро колективні угоди та договорів. Відбулася цікава дискусія з окремих питань практичного застосування чинного законодавства про колективні договори, учасники отримали кваліфіковані відповіді на актуальні питання, зокрема щодо призупинення дії окремих положень колективних договорів, про роль і місце профспілок в колективно-договірному регулюванні соціально-трудових відносин, стосовно ведення переговорів про внесення змін і доповнень до їх змісту, а також з питань повідомної реєстрації колективних договорів.

3 12987

Молодіжні профспілкові активісти висловилися за внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України № 2937-IX щодо набрання чинності уже сьогодні, не чекаючи 6 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Рада профспілок Івано-Франківської області