1514377
15 липня п. р. на виконання доручення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в режимі відео конференції відбулася нарада щодо окремих питань діяльності державних вугледобувних підприємств. В даній нараді прийняли участь від Міністерства енергетики України – заступник Міністра Олександр Хейло та керівник департаменту Сергій Пижов, а також представники Міністерства фінансів України. Профспілку працівників вугільної промисловості України представляв голова Андрій Зимін.

На порядку денному було обговорено питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств, визначення напрямків збуту вугілля надання кредитів державним вугледобувним підприємствам, встановлення обмеження імпорту енергетичного вугілля та заміщення його енергетичним вугілля вітчизняного видобутку.

Заступник міністра енергетики Олександр Хейло у своєму виступі надав інформацію щодо поточного стану державного сектору вугільно-промислового комплексу, звернув увагу на значний рівень заборгованості з виплати заробітної плати та накопичення нереалізованої вугільної продукції на аварійних складах шахт. Запропонував визначити кредитні установи, у яких можуть бути залученні кредитні кошти для закупівлі вугільної продукції з ресурсів державних вугледобувних підприємств для забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 р., та визначити можливі умови їх надання.
Детальніше: https://www.prupu.org/news/24797/
Профспілка працівників вугільної промисловості України