456081379 1222387699194305 6057187656695652555 n
Відбулася звітно-виборна конференція Рівненської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України. Працівники галузі надають соціальну допомогу різним категоріям населення, здебільшого тим, хто сам про себе подбати не може, через складні життєві обставини або проблеми зі здоров’ям.
Забезпечують їх необхідними життєвими благами, сприяють нормалізації соціально-психологічних взаємовідносин, розвитку само стійності членів суспільства в розв'язанні різноманітних проблем, пов'язаних з умовами праці, побуту, дозвілля, охорони здоров'я, безпеки життєдіяльності тощо.
На конференцію прибули 23 делегати з 26. В роботі конференції взяли участь та виступили: Микола Шершун, голова Федерації профспілок Рівненщини, Марія Рожко, заступниця голови Федерації профспілок Рівненщини, Марія Гнатів, членкиня Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України, Роза Слободенюк, директорка департаменту соціальної політики Рівненської ОВА, Надія Плютинська, директорка Рівненського обласного центру зайнятості, також серед запрошених на конференцію були представники установ системи соціального захисту області, зокрема, заступниця директора КЗ «Мирогощанський психо-неврологічний інтернат» Оксана Омельянчук Олександрівна.
Під час конференції обласна рада Профспілки представила звіт про свою діяльність, яка була спрямована на захист прав та інтересів працівників галузі. Було окреслено ключові пріоритети на майбутнє, серед яких:
• Збереження та розвиток профорганізацій та установ соціальної сфери Рівненщини.
• Захист трудових прав та гарантій працівників галузі.
456139136 1222388002527608 8871941348333361265 n
Микола ШЕРШУН, голова ФПО, виступаючи перед делегатами конференції та запрошеними, сказав: - «Галузь соцсфери є однією з найважливіших, адже її працівники щодня зустрічаються з людьми. Очі в очі, бачать їх проблеми, долають виклики, які ставить життя перед соціально-незахищеними громадянами України. Але, на жаль, їх праця неналежно оцінена. Заробітні плати у галузі соціальної сфери є одними з найнижчих…
Також голова ФПО, розповів про діяльність профспілок області, Гуманітарного штабу ФПО під час повномасштабної війни. Зокрема, про життєдіяльність профспілкового санаторію «Горинь», у якому з перших днів війни проживають вимушені переселенці із зони бойових зіткнень.
Також, він зазначив, що незважаючи на обмеженість через війну профспілкових солідарних дій: акцій протестів, страйків тощо, профспілки мають ще багато важелів впливу. Одним з них є Національна соціально-економічна рада, яка, незважаючи на воєнний стан, діє. І на порядок денний якої профспілки можуть виносити наболілі питання.
Після обговорення доповіді та виступів перейшли до виборів голови.
Делегати одноголосно обрали головою Рівненської обласної організації Профспілки соціальної сфери Валентину Булавську. Щиро вітаємо її з обранням та зичимо наснаги, мудрості та успіхів у цій відповідальній місії!
Профінформ ФПО