16

Підтримка учасників бойових дій, ветеранів і членів їхніх сімей – на сьогодні одне з пріоритетних завдань профспілок.

Перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів взяла участь у першій із циклу зустрічей “Коло підтримки “Ти - не один” у форматі “рівний – рівному”, запроваджених Івано-Франківським ветеранським простором КЗ “Дім Воїна” для учасників бойових дій (ветеранів та діючих військових).

В ході зустрічі, яка відбулася 12 вересня на тему: “Діалог. Запити та їх вирішення на шляху ветерана”, відбулося знайомство з “Домом Воїна”, персоналом та функціоналом, сферами співпраці, учасників інформовано про програми підтримки ветеранської спільноти місцевого рівня, а також ветераном, ментором у ветеранських проєктах Андрієм Фармугою проведено тренінг "Повернення з війни: як знову стати цивільним".

33

Під час неформального спілкування з директором комунального закладу “Дім Воїна”, колишнім військовим 72 бригади імені Чорних Запорожців Миколою Крошним, учасниками зустрічі інформовано про основні напрями роботи Федерації профспілок України та профспілок Прикарпаття з учасниками російсько-української війни та членами їхніх сімей, а також про допомогу демобілізованим членам профспілок. Звернуто увагу на те, що створення профспілок у різних родах військ має велику перспективу.

Адже, як зазначив у одному з виступів Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, - “Сьогодні людина є військовим, а завтра вона повернеться до мирного життя. Хтось матиме змогу прийти на своє робоче місце, а комусь знадобляться перекваліфікація, соціальна і психологічна адаптація, фізична реабілітація. Піклування про тих людей, хто повернеться з війни, стане ще однією справою для профспілок. Тому потрібно й надалі налагоджувати та зміцнювати комунікації, зокрема, у форматі ведення соціального діалогу і підтримки дієвого тристороннього партнерства”.

Досягнуто домовленостей щодо напрацювання напрямів подальшої співпраці.

26

Рада профспілок Івано-Франківської області