462242970 2271276809915487 8401483208858940115 n

З нагоди Дня профспілок України перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів взяла участь у низці заходів, проведених Іван-Франківським обласним комітетом профспілки працівників державних установ у Верховинському районі.

На розширеному засіданні президії обласної організації профспілки працівників державних установ, в якому взяли участь голова районної військової адміністрації Василь Бровчук та селищний голова Василь Мицканюк, перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів інформувала про головні пріоритети у профспілковій роботі під час воєнного стану, насамперед, про підтримку Збройних Сил України, надання фінансової і гуманітарної допомоги мобілізованим членам профспілок і їхнім сім’ям, волонтерську роботу та проведення благодійних аукціонів. Одночасно вона акцентувала увагу на необхідності ведення дієвого соціального діалогу профспілок з владою та роботодавцями, збереження галузевої структури профспілок і первинних профспілкових ланок.

В ході засідання круглого столу на тему: «Шляхи вдосконалення роботи первинних профорганізацій в умовах воєнного стану» за участю профспілкового активу району та під час відвідання трудових колективів Верховинщини присутніх ознайомлено із законотворчою діяльністю Федерації профспілок України і Ради профспілок області, спрямованою на захист трудових прав найманих працівників, акцентовано увагу на необхідності запровадження нових форм комунікації та перевагах мобільного застосунку “Профспілка цифрова”, важливості поширення інформації про діяльність профспілок.

Учасники заходів оглянули експозиції хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» і музею «Галєрія традицій та обрядів», де ознайомилися з національними традиціями та культурною спадщиною горян, а також відвідали лікувально-оздоровчий комплекс для дітей «Верховина», яким опікуються профспілки.

462231061 2271276789915489 4092910055083425240 n

На центральній площі Верховини його учасники вшанували пам’ять земляків, що загинули, захищаючи Україну від російських загарбників.

Під час розширеного засідання президії за участю голови районної військової адміністрації Василя Бровчука, селищного голови Василя Мицканюка і першого заступника Голови Ради профспілок області Олександри Гринів було розглянуто питання роботи Верховинського районного комітету Профспілки з молоддю, яке детально висвітлили його голова Парасковія Рашковська та завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул. Їх доповнила змістовною мультимедійною презентацією голова Молодіжної ради районної організації Профспілки Оксана Кітлярук.

Після його обговорення президія визначила завдання територіальним організаціям Профспілки у роботі з молоддю, внесла рекомендації обласній Молодіжній раді та схвалила досвід роботи верховинців і рекомендувала його для поширення.

На засіданні було знято з контролю постанову президії від 25.10.2021 року «Про роботу Косівського райкому Профспілки в умовах завершального етапу децентралізації влади і зміни адміністративно- територіального устрою області» та вирішено провести в грудні поточного року черговий пленум обласного комітету Профспілки і засідання його президії.

Не менш цікаво відбувся і круглий стіл на тему «Шляхи вдосконалення роботи первинних профорганізацій в умовах воєнного стану», який проходив з мультимедійним супроводом Валерія Крецула. Основними його темами були: зміна пріоритетів у профспілковій роботі під час воєнного стану та нові форми комунікації; соціальне партнерство профспілок з владою та роботодавцями; роль колективного договору в умовах воєнного стану.

В ході їх обговорення профспілкова організація Верховинської селищної ради та профгрупа Верховинської філії обласного центру зайнятості також провели цікаві мультимедійні презентації своєї діяльності під час війни.

Учасники профспілкових заходів зустрілися з колективом Верховинської філії обласного центру зайнятості, ознайомилися з його роботою та умовами праці і її оплати.

Вони мали можливість оглянути експозиції хати-музею кінофільму «Тіні забутих предків» і музею «Галєрія традицій та обрядів», відвідати лікувально-оздоровчий комплекс для дітей «Верховина».

«День обкому Профспілки» в районі пройшов цікаво і з великою користю для профспілкового активу.

Рада профспілок Івано-Франківської області