045

 

Запорізька обласна рада профспілок, профспілкові організації всіх рівнів разом з власниками дитячих оздоровчих закладів приділяють велику увагу щодо підготовки дитячих оздоровниць до прийому дітей на відпочинок.

            У квітні 2014р. в облпрофраді була проведена нарада з власниками дитячих оздоровчих закладів, профспілковим активом, на яку були запрошені  Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, представники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, роботодавці, податкова служба, ГУ МНС в Запорізькій області, засоби масової інформації, де були проаналізовані намічені пріоритетні напрямки по якісному і безпечному відпочинку дітей та підлітків.

            На виконання рішень наради по організації і проведенню оздоровчої кампанії спеціалістами облпрофради, галузевих профспілок разом із технічною інспекцією праці профспілок у травні були перевірені дитячі оздоровчі заклади. Основна увага приділялась організації безпечного відпочинку дітей, підбору кваліфікованих спеціалістів харчблоку, медичного персоналу, вожатих і вихователів, а також технічного персоналу. Виявлені зауваження були усунені невідкладно і в повному обсязі.

            На підготовку дитячих оздоровчих закладів до прийому дітей власники витратили біля 15 млн.грн.

039            На належному рівні підготувались оздоровчі заклади Якимівського району «Зміна», директор Юрій Білокуров, «Салют», директор Євгенія Кузнєцова, «Юність», директор Олександр Кочерга; міста Бердянська і Бердянського району «Стріла», директор Віталій Яковенко, «Червона гвоздика», директор Тетяна Михайленко, «Райський куточок», директор Олена Бакай; міста Приморськ ім.Ю.О. Гагаріна, директор Олександр Чейлитко, «Прометей», директор Олена Куценко і ряд інших.

            У корпусах, де проживають діти, зроблені ремонти, закуплені нові ліжка, постільні речі, інше обладнання. Для належної роботи харчоблоків придбані холодильні камери. Пляжі приведені в порядок, відповідно до вимог чинного законодавства. Закуплені лікарські препарати. Укладені договори зі всіма організаціями, які працюють на ринку послуг для дитячих оздоровчих закладів.

            Облпрофрада постійно тримає на контролі хід підготовки і проведення оздоровчої кампанії, співпрацює з органами влади, роботодавцями, виконавчою дирекцією Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо пошуку додаткових коштів на оздоровлення дітей.

           067 Станом на 3 червня у 18 позаміських оздоровчих закладах Запорізької області відпочивають 4350 дітей та підлітків.

            Співпраця з держсанепідемслужбами приморських зон, керівництвом місцевого самоврядування дає позитивний результат по якісному відпочинку дітей.

            Оздоровчий сезон розпочався. Облпрофрада, власники таборів, профспілкові комітети підприємств і організацій роблять все можливе для безпечного відпочинку дітей і підлітків.

 

 

Черепєхін А.В., 

Завідуючий відділом культурно-масової,

спортивної роботи та оздоровлення

Запорізької облпрофради