i-f

 

         ЗВІДУСІЛЬ  ДО  “ СМЕРІЧКИ”

У дитячому таборі «Смерічка», що розташований у селі Микуличин Яремчанської міськради, продовжується новий відпочинковий сезон: «Літо-2014».

За словами директора закладу Миколи Сої, нині у таборі приймають велику кількість дітей. «Сьогоднішня зміна для нас є особливою, бо вперше за 25 років існування табору тут одночасно відпочиває 300 дітей, - зазначає М.Соя. - Це пояснюється передусім складною політичною ситуацією, яка склалася в державі. В нас цього року багато дітей, які приїхали з Києва, Черкас, Броварів, Краматорська, Полтави, Дніпропетровська. Також очікується приїзд дітей з Сум, Чернігова, Херсона». 

Загалом у дитячому таборі «Смерічка» цього року планують оздоровити 1200 дітей. Вартість путівки в дитячий оздоровчий табір становить 2835 грн, що є однією з найнижчих в Україні. Частково придбання путівок фінансується фондом соціального страхування. При цьому батьки сплачують 10%, а фонд виплачує 30 % від загальної суми. 

Впродовж відпочинково-оздоровчого періоду з дітьми працюватимуть викладачі та студенти Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, за яким закріплений дитячий табір «Смерічка». Очікується візит групи американських волонтерів зі штату Техас, з якими заклад співпрацює вже досить давно, що дасть змогу вже вкотре відкрити літню школу з англійської мови та розпочати  дитячі ігрові програми.    

Як наголошує заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович, кількість відпочинкових таборів на Прикарпатті повинна збільшуватися. В області планується будівництво нових закладів та реконструкція вже існуючих, адже в цьому є вагома потреба. Крім цього, влада працює над тим, аби в першу чергу забезпечити відпочинок та оздоровлення для соціально вразливих груп дітей.

 

          ПІД  ЗНАКОМ  «ДРУЖБИ»

Майже 30 років лікувально-оздоровчий комплекс «Дружба» в селі Малій Тур’ї на Долинщині щоліта відчиняє свої гостинні двері для школярів з івано-Франківської, Львівської областей та навіть Києва. Найчастіше тут відпочивають діти працівників нафтогазової та хімічної промисловості — з Дрогобича, Борислава, Богородчан, Надвірни, Калуша, Долини, Івано-Франківська. За літо тут встигає оздоровитися  1600 учнів різного віку.

За словами директора ЛОК Михайла Гродзіцького, постійних відпочивальників тут близько 60-80%, деякі з них навіть працюють вихователями. Найкращий подарунок для «Дружби» — стаціонарний сучасний басейн, який обладнаний в приміщенні колишньої котельні. Її повністю реконструювали, зробили душові кабіни, роздягальні, сушки для волосся. Весь комплекс обійшовся в 400 тисяч гривень. Заняття в басейні  відбувається групами — по 10-15 осіб, залежно від віку дітей. З ними займається інструктор з плавання Мар’ян Бардяк. Діти дуже задоволені такою «новинкою».

Більшість путівок реалізуються через профкоми організацій та підприємств, в яких працюють батьки. Як правило, вони платять всього-навсього 10% вартості, тобто за 18 днів — 294 гривні.

Особливість цього табору — в його атмосфері та насиченій програмі перебування дітей. Їх дозвілля заповнено різноманіттям цікавих занять і, звичайно, щовечора тут відбуваються тематичні дискотеки, в тому числі у стилі «караоке». Також частими є екскурсії на «Скелі Довбуша», до Івано-Франківська в аквапарк, до Калуша на «Льодову арену», до Львова. Також за допомогою нових комп’ютерів діти мають можливість по групах працювати в Інтернеті.                

У «Дружбі» важливу роль відіграє не лише цікаве дозвілля, оригінальні конкурси та захопливі екскурсії, а й здоров’я, адже насамперед це лікувально-оздоровчий комплекс. Під час прийому дітей лікар проводить медогляд. індивідуально  призначає те, чого кожен потребує, — ароматерапію, фітотерапію, різноманітні фізпроцедури, масажі.               

«Дружба» - це не тільки дитячий відпочинок, а й справжня перевірка батьків на витримку. Однак, даремно переживати, адже працівники закладу завчасно подбали про все. Свідченням цьому незабутні враження хлопчиків та дівчат, які вже відпочили з початку літа.

     

   Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області