vpt2

 

   На протязі всіх років незалежності України Всеукраїнська профспілка торгівлі намагалась вирішити болючі проблеми своїх членів, працівників їдалень загальноосвітніх шкіл : відпустки в період непередбачених карантинів, канікул, проведення тендерів, вартість харчування тощо. Але владні структури не чули нас, направляючи чергові відписки.

     Засоби масової інформації України переповнені порушеннями при проведенні корупційних тендерів з організації харчування учнів, особливо дітей Чорнобильської зони. Школярів по всій Україні годують виходячи не з норм, а з можливостей бюджету! В той же час за дослідженнями ВОЗ здоров»я дитини на 60% залежить від збалансованого харчування. Потрібна державна позиція та політична воля для врегулювання напруги в цій соціальній сфері діяльності.

     Саме з огляду на це, з ініціативи профспілки фахівцями Київського національного торговельно-економічного університету був розроблений законопроект щодо комплексного вирішення проблем їдалень освітніх закладів.

   До врегулювання проблеми підключалась і Федерація профспілок України, проведена низка заходів, законопроект доопрацьовано.

   В квітні 2014 року профспілка звернулась за допомогою у вирішенні проблем шкільних їдалень Київської області до народного депутата України Чудновського В.О., який розділив нашу стурбованість та зацікавився законопроектом.

   І от ми маємо невелику перемогу за роки незалежності у вирішені проблем галузі – 03 червня 2014 року за №4004а у ВРУ зареєстровано проект Закону України «Про харчування у загальноосвітніх навчальних закладах», текст розміщено на сайті ВРУ за посиланням:

 

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51194

 

     Тепер профспілка наполегливо буде працювати з комітетами ВРУ, народними депутатами від регіонів щодо найшвидшого прийняття закону.

 

   ЦР ВПТ