DSC03517

Запорізька обласна рада профспілок постійно тримає на контролі проведення дитячої оздоровчої кампанії, співпрацює з 42 власниками оздоровчих таборів, роботодавцями, виконавчою дирекцією Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, органами влади і місцевого самоврядування.

Перед початком заїзду дітей комісія в складі фахівців облпрофради, галузевих профспілок, технічних інспекторів праці профспілок провели перевірку практично усіх оздоровчих закладів з питань організації безпечного відпочинку дітей. Близько 130 зауважень і пропозицій було висловлено керівникам оздоровчих закладів, як у письмовій, так і в усній формі. Всі зауваження були усуненні невідкладно і в повному обсязі.

По Якимівському району на високому рівні підготувались до прийому дітей оздоровчі заклади «Юність» - директор Олександр Кочерга, «Северянин» - директор Леонід Борисенко, «Зміна» - директор Юрій Білокуров, «Салют» - директор Євгенія Кузнєцова.

По м.Приморську оздоровчі заклади «Прометей» - директор Олена Куценко, ім.Гагаріна – директор Олександр Чейлитко, «Салют» - директор Віталій Кір’яченко, «Волна» - директор Надія Клименко.

По м.Бердянську і району: «Червона гвоздика» - директор Тетяна Михайленко, «Райський куточок» - директор Олена Бакай, «Стрела» - директор Віталій Якименко, «Весна» - директор Валентин Черкез; на узбережжі р.Дніпро табори «Супутник» ВАТ «Запоріжсталь», «Маяк» АТ «Мотор Січ».

Поступово матеріально-технічна база дитячих оздоровчих центрів покращується, щорічно в її реконструкцію вкладається до 15 мільйонів гривень. Так, у оздоровчому закладі «Зміна» - директор Юрій Білокуров, у кімнатах для дітей лінолеум замінено на ламінадні поли площею більш, як 1000 м2, у закладі «Стріла» - директор Віталій Якименко, повністю замінено холодильне і технологічне обладнання на харчоблоці. У таборі ім.Гагаріна – директор Олександр Чейлитко відремонтована їдальня, збудовано футбольне поле.

Загалом у першу зміну вже відпочивають більш ніж 7 тис. дітей та підлітків. На професійному рівні підготовлено програму відпочинку. Серед вихователів, вожатих – практиканти з педагогічних навчальних закладів області, інших регіонів. У творчих колективах, гуртках, спортивних секціях діти опанують багато корисних навичок. Різноманітні конкурси, змагання, фестивалі проходять щодня.

Велику увагу щодо організації оздоровлення дітей членів профспілок приділяють обласні організації профспілок працівників: металургійної і гірничодобувної промисловості – голова Сєдов В.М., освіти і науки – голова Гринь Н.І., охорони здоров’я – голова Тонковід А.М., поштового зв’язку – голова Ножкін В.М., електротехнічної промисловості – голова Земка Е.Г., а також профспілкові комітети ПАТ «Мотор Січ» - голова Михайло Труш М.І., ВАТ «Запоріжсталь» - голова Анісімов Л.О. та інші.

Оздоровчий сезон відкрито, облпрофрада, власники таборів, профспілкові комітети підприємств і організацій роблять все можливе, щоб відпочинок дітей та підлітків пройшов змістовно і безпечно.

Координаційна рада з організації оздоровлення дітей

Запорізької обласної ради профспілок

DSC03509