P1070340

Дитячий оздоровчий заклад «Барвінок», який знаходиться на балансі Закарпатської обласної  організації профспілки працівників житлово – комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Іван Зелінський) – один з кращих у нашій області. За підсумками минулого року він  нагороджений пам’ятним кубком  Федерації профспілок України в номінації «Кращий заклад оздоровлення та відпочинку дітей».

З початку  цьогорічного сезону у «Барвінку» знову зазвучали дитячі голоси – тут протягом перших двох змін буде оздоровлено 200 юних закарпатців майже з усіх міст і районів нашого краю. Під керівництвом начальника табору Ольги Барзак діти відразу поринули у вир різноманітного табірного життя. Для них організовуються цікаві культурно – спортивні заходи, купання в басейні, проводяться автобусні екскурсії рідним краєм тощо. А про якісне харчування дітей дбають кухарі на чолі із завідувачкою господарством Іриною Юскович. Одним словом, відпочинок  у «Барвінку» - на будь-який смак.

Привітали дітей  з початком оздоровчого сезону  голова галузевого обкому профспілки Іван Зелінський, заступник голови Перечинської райдержадміністрації Марина Чомоляк, заступник голови облпрофради Василь Захарець, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник, колишній голова обкому профспілки працівників ЖКГ Павло Орос. До речі, Павло Михайлович багато зробив для становлення і розвитку галузевої дитячої оздоровниці, яка відкрилася 30 років тому. Почесні гості «Барвінка» взяли участь у чудовому концерті юних  співаків  з усіх чотирьох загонів, діставши велике задоволення  від шоу – програми «Співають всі».

Цього літа оздоровлення в дитячому оздоровчому закладі «Барвінок» проводиться за рахунок коштів  Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за повну вартість.  Лише 10 відсотків вартості путівки сплачують батьки.

- Вже оздоровлюємо дітей в 16 оздоровчих закладах,  з яких у 9 – за повну вартість, - говорить директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник. - З початку червня вже оздоровили 1575 дітей, на ці цілі використано понад 4,7 млн. грн. – більше, ніж за весь минулий рік.

Літнє оздоровлення дітей  на Закарпатті триває. Його забезпечують Фонд соціального страхування, профспілки, господарники, органи місцевої влади. Адже турбота про дітей – спільна справа.

На фото:

- юні співаки.

- щасливе дитинство.

- питання оздоровлення дітей обговорюють (зліва направо) заступник голови облпрофради Василь Захарець, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегляник, колишній голова   обкому  профспілки працівників житлово – комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Павло Орос, голова галузевої організації профспілки Іван Зелінський.

-  діти з оздоровчого табору «Барвінок» разом з організаторами оздоровлення.

Фото автора

Сергій Баранчиков,