333738296 1406415000113494 2968984188019799154 n
Як відомо, уже не один рік між Кіровоградською ОДА, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок області діє Територіальна угода. Про виконання Угоди на 2020-2022 роки йшла мова на засіданні Президії ФПО.
 
 
Виконуючи зобов’язання за Територіальною угодо, ФПО в основу своєї роботи поклала оперативне виявлення проблемних питань та причин, що унеможливлюють виробничо-економічну діяльність підприємств, сприяння їх розгляду, а у разі потреби – внесення пропозицій до центральних органів виконавчої влади. Ця норма стала надактуальною в період воєнного стану. Першочергове сприяння вирішенню питань, необхідних для безперебійної роботи, надавалось підприємствам критичної інфраструктури, енергетики, охорони здоров’я.
ФПО налагодила співпрацю з обласним відділенням УСПП, яке бере участь у роботі Антикризового штабу, надаючи пропозиції щодо розв’язання конкретних проблем з адаптації економіки області до воєнних умов.
Спільні зусилля сторін соціального діалогу в певній мірі сприяли збереженню більшості суб’єктів господарювання, окремі з них розширили ринок збуту до Казахстану, Литви, Пакистану, Німеччини та Польщі. Область запропонувала 300 заявок вільних виробничих площ під релокацію, 42 суб’єкти цим скористались. ФПО та її членські організації залучаються до формування проєктів місцевих бюджетів, розробки обласних програм економічного і соціального розвитку області. Профоб’єднанням надаються конкретні пропозиції до розділів програм, що стосуються розвитку людського капіталу та підвищення якості життя населення.
 
Прес-центр ФПО