7 20230315 1989475100

15 березня представники первинних організацій Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ПМГУ) з Кривого Рогу мали можливість поставити питання профспілковим юристам Центральної ради Профспілки Ользі Зубець і Галині Просяник, а також правовому інспектору праці Міської організації Даніїлу Крупі.

 

Начальник юридичного відділу первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Ігор Худик поділився з колегами своїм досвідом роботи.

Головний фахівець з інформаційної роботи Криворізької міської організації О.Шахмоть повідомила, що увагу присутніх акцентували на змінах у законодавстві стосовно захисту прав працівників в умовах воєнного стану, а також щодо діяльності профспілок. Серед питань, які цікавили профспілкових працівників та активістів, були і про права працівників при звільненні, і щодо трудових книжок, і стосовно нових вимог до оформлення документів, і про перерахування пенсій тощо.

Як і раніше, на Профспілку покладається важлива функція по здійсненню громадського контролю за дотриманням роботодавцями законодавства про працю, охорону праці, зайнятість, колективні договори і угоди.

 5 20230315 1118502198

Профспілка трудящих металургійної і гірничодобувної

промисловості України