337877299 5411322738968207 5479536163529491180 n

Україна веде запеклу боротьбу за свою незалежність проти російських загарбників, у якій має перемогти. Але державі треба виграти ще одну битву - за відновлення власної економіки, яка зазнала і зазнає від ворога нищівної руйнації. Іншого шляху немає – українську економіку потрібно не тільки відновити, а й побудувати її сильною та конкурентною, в першу чергу розвинувши внутрішній ринок.

 

24 березня на платформі Zoom відбулися слухання у Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку «План відновлення України від наслідків війни».

На слуханнях були присутні Голова ПМГУ О.Рябко, заступник Голови ПМГУ Б.Оверковський та провідний експерт з регулювання соціально-трудових відносин апарату ПМГУ В.Броннікова. Виступи учасників згідно Програми заходу були присвячені проблемам вітчизняної економіки сьогодні та тим, з якими зіткнеться країна в повоєнний час і до вирішення яких вже необхідно готуватися, зокрема:

- налагодженню продуктивної роботи підприємств після війни,

- виконанню стратегічних завдань бізнесу та ролі його структурованих об’єднань в реалізації Плану відновлення України,

- підтримці інвестиціями переробної промисловості - основи відновлення України та джерела високої доданої вартості,

- складнощам вирішення демографічних завдань держави, пов’язаних з величезною міграцією переселенців, у тому числі за кордон, та їх поверненням та інші.

Профспілка металургів і гірників України сьогодні співпрацює з соціальними партнерами, вирішуючи важливі соціальні питання та підтримуючи власними зусиллями членів Профспілки під час війни.

ПМГУ готова сьогодні долучитися до відбудови країни, яку треба забезпечувати вже зараз, не гаючи часу. Трудові ресурси є основою економіки та добробуту нації. Влада, роботодавці і профспілки мають бути відповідальні та докласти всіх зусиль, щоб їх зберегти. Розвиток і майбутнє нашої країни творять люди, і працівники гірничо-металургійного комплексу держави – запорука міцності цієї стратегічної галузі, з якою пов’язане майбутнє України.

 

Профспілка металургів і гірників України

http://pmguinfo.dp.ua/novosti-pmgu/6431-ukrajina-bitva-za-vidnovlennya