Харків 1

29 серпня п.р. відбувся  навчально-практичний семінар з питань охорони праці для голів первинних профспілкових організацій, фахфівців з охорони праці, громадських інспекторів, який був підготовлений  обласною організацією Профспілки працівників соціальної сфери України на виконання постанови V звітно-виборної конференції. 

Порядок денний семінару-практикуму був сформований за запитами «первинок» з питань, що найбільш хвилюють трудові колективи в зв’язку з тим, що частина фахівців з охорони праці, а це в переважній більшості – чоловіки, знаходяться в лавах ЗСУ. 

У ході роботи семінару взяли участь заступник начальника управління Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Сергій Глухов, провідний  інспектор  з питань праці та здоров’я  Об’єднання профспілок Харківської області Євгеній  Жернов, головний державний  інспектора відділу з питань гігієни та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності у Харківській області  Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ірина Кривощапова.

Було звернено увагу присутніх на один з головних розділів колективного договору установи, організації  «Охорона праці», до якого включені  Комплексні заходи, які домовилися адміністрація та профспілковий комітет виконати  у черговому році роботи; детально розглянуто  Порядок організації та терміни вступного,  первинного та повторних інструктажів з охорони праці, в тому числі, особливості їх проведення для водіїв; до уваги слухачів надано питання про засоби індивідуального захисту, обов’язкові для забезпечення працівників  Центрів надання соціальних послуг (територіальних центрів)», в тому числі, при роботі із засобами, що можуть викликати алергічну реакцію.

Харків 2

На завершення   головний державний інспектор праці відділу з питань гігієни Державної служби з питань праці  у Харківській області Ірина Кривощапова нагадала про обов’язковість медичних оглядів працівників управлінь соціального захисту населення, соціальних працівників та робітників Центрів надання соціальних послуг (територіальних центрів), в т.ч. водіїв не тільки при прийомі на роботу, а й в процесі виконання ними службових обов’язків.

Підсумком роботи семінару прийнято рішення про розробку відповідних  методичних матеріалів за питаннями, що були розглянуті.

Об’єднання профспілок Харківської області