Колективна світлина учасників і організаторів заходу

17-18 травня Всеукраїнська асоціація громад разом з партнерськими організаціями у рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» провела на базі Лисецької селищної ради навчально-інформаційний захід “ГРОМАДИ – ВЕТЕРАНАМ». До участі у ньому долучився Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України, який минулого року уклав з обласним відділенням Асоціації Меморандум про співпрацю.

На захід запросили голів громад не тільки Івано-Франківської, а й Закарпатської, Львівської, Тернопільської і Чернівецької областей та профільних фахівців з Києва.

Перед ними виступили керівники Всеукраїнської асоціації виконавчий директор Іван Слободяник, директор з розвитку Ігор Абрам’юк та голова Івано-Франківського обласного відділення ВАГ, Лисецький селищний голова Анатолій Лущак.

Представниця Мінветеранів Ірина Положешна проінформувала учасників про стан та перспективи розвитку державної ветеранської політики і роль місцевого самоврядування у її впровадженні та вдосконаленні, а також провела для присутніх мультимедійну презентацію щодо введення в громадах посад фахівців із супроводу ветеранів, які повертаються з війни.

Ознайомлення з роботою підприємств

Ці теми продовжила керівниця проектів ГО «Простір можливостей», екс міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Свої пропозиції щодо надання ветеранам війни можливості для навчання, ведення бізнесу, підбору фахівців з їх супроводу та джерел фінансування витрат на ці потреби висловив завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки працівників державних установ Валерій Крецул.

Їх підтримали й інші учасники, які також поділилися своїми думками щодо розв’язання у громадах низки актуальних питань забезпечення їхньої діяльності.

Керівники ВАГ запевнили, що за участю відповідних центральних органів влади в найкоротші терміни сприятимуть розв’язанню піднятих учасниками проблем.

По завершенню першого дня заходу було проведено ознайомлення з роботою Лисецької селищної ради щодо соціально-економічного розвитку території, підтримки військових підрозділів і ветеранів, створення нових робочих місць та планів на найближчу перспективу.

DSC08333

Рада профспілок Івано-Франківської області