АТББ
31 серпня 2020 року трудовий колектив Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 МОЗ України» провів акцію протесту під стінами Вараської міської ради. Це вже друга акція, попередня була у червні поточного року. Тоді міська влада знайшла кошти і ліквідувала заборгованість у зарплаті у 4,5 млн грн.
Після того вже протягом двох місяців майже 500 працівникам медсанчастини знову не виплачувалася заробітна плата, а це породжує в колективі гнітюче почуття невпевненості у завтрашньому дні, спонукає лікарів до звільнення з роботи у такий непростий час, особливо в умовах пандемії.
Спочатку зустріч з колективом СМСЧ №3 відбулася в актовій залі Палацу культури Вараша. На ній був присутній і заступник Голови Атомпрофспілки Павло Прудніков. У своєму виступі він акцентував увагу, що в цій складній ситуації доволі важко знайти винуватців, а зрештою страждають ті, хто щодень виходить на роботу і стикається не тільки з коронавірусом, а й повинен допомагати містянам у наданні невідкладних медичних послуг.
Атомпрофспілка ще раніше надсилала листи главам Рівненської обласної ради Олександру Данильчуку, Рівненської облдержадміністрації Віталію Ковалю, Вараської міської ради Сергію Анощенку.
А також Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, міністру охорони здоров’я України Максиму Степанову з вимогами негайного вирішення питання повноцінного фінансування Державного закладу — «Спеціалізованої медико-санітарної частини №3 МОЗ України (м. Вараш).
По завершенні акції протесту колектив СМСЧ №3 озвучив свої вимоги: до 4 вересня терміново погасити заборгованість із заробітної плати у сумі 5 122 600 грн, забезпечити виплати відповідно до законодавства і згідно з Колективним договором. А у разі невиконання умов колектив вступить у трудовий спір щодо погашення заборгованості із заробітної плати та уповноважить профком представляти інтереси спілчан. Трудовий колектив залишає за собою право з 7 вересня тимчасово припинити надання медичних послуг (окрім ургентних і екстрених) мешканцям міста-супутника Рівненської АЕС і довколишніх поселень.
Прес-служба Атомпрофспілки
Газета «Атомник України»