IMG 7975                     

   У лікарів Центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи та порушенням психіки Рівненської обласної дитячої лікарні існує традиція- зустічати свято Св.Миколая разом з юними пацієнтами та їх батьками в своєрідному родинному колі. Бо впродовж років тісного спілкування в ході лікувально процесу вони, лікарі та їх підопічні- діти ,що страждають на зовсім недитячі хвороби, дійсно зріднилися. Діляться між собою всім : і новинами ,і досягненнями,і,буває,емоціями, мріями. Правда, мрії у цих діток –особливі: зуміти вільно рухатись,краще запам’ятовувати, чітко вимовляти слова…І лікарі,які водночас і наставники,і педагоги разом з батьками та рідними довгий період терпляче крок за кроком ведуть цих дітей тернистим шляхом перемоги над недугою, що позбавила їх пацієнтів радості спілкування з ровесниками, вчать адаптовуватися в суспільстві ,перед яким вони поки беззахісні і безпорадні.

 

IMG 7965

 

-Ми розуміємо ,наскільки кожен з цих дітей,прагне бути в соціумі,-розповідає завідуюча центром, Лілія Зорук.- Тому прагнемо показати на прикладах людей,як незважаючи на проблеми із здоров’ям, вони досягли значних успіхів в житті, релізували себе як особистості,перемігши хвороби. Ми запрошуємо їх до себе, просимо поділитися своїм досвідом з малечею

Цьогорічну зустріч з цікавими людьми медикам центру допомогла організувати член громадської Ради при ОДА Любов Ярмолюк. Склала сценарій ,звернулась до спонсорів-благадійників – і свято вийшло на славу.Його родзинкою стала присутність і виступи наших славних параолімпійців-дзюдоїстів:Олександра Помінова, Юлії Галинської, Ірини Гусевої. Щоб прославити Рівненщину,здобувши перемогу на всесвітніх параолімпійських іграх,ставши майстрами спорту міжнародного класу,вони спочатку перемогли себе, повіривши в свою мрію ,що таки стала реальністю.

Чудовими виступами порадували всіх присутніх на святі учасники хору «Воскресіння» Св.Покровського собору. А вихованці його недільної школи подарували слухачам віночок з українських колядок та сценки з Новорічно-Різдвяного Вертепу.

   Свої подарунки підготували і передали для пацєнтів центру благодійники-від Федерації профспілок області заступник голови Марія Рожко, головний бухгалтер ОК профспілки працівників охорони здоров'я Марія Демчук та відома рівненська літераторка Анна Лімич.

 

IMG 7984

 

Вручаючи діткам підготовлені набори розвиваючих ігор, Марія Рожко висловила упевненість, що вони сприятимуть поліпшенню здоров'я дітей, зацікавлять їх у вивченні математичних та природничих наук, розширять їх кругозір. Вона також вручила матеріальну допомогу на лікування Влада Замшина, ,яку надала Федерація профспілок, його бабусі Нінелі Олександрівні. Ця літня жінка після смерті матері Влада вже кілька років підряд день у день возить свого онука з Дубно на лікування до Центру реабілітації, і ні на мить разом з ним не втрачає надію на його повне одужання. Саме такої віри і упевненості у зціленні побажала пацієнтам реабілітаційного закладу Марія Рожко.

                                                                                      

                                                                                                                                                                     Тамара Стецюк