IMG 7708

 

9 лютого 2017 року в Запорізькій обласній раді профспілок відбулася зустріч профспілкового активу міста Запоріжжя з заступником директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Іриною Віциною.

 

Голова Запорізької обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Ірина Бальченко проінформувала присутніх про основні етапи реформування та позицію ЦК та обкому профспілки охорони здоров’я при реформуванні медичної галузі. Зокрема Ірина Бальченко зазначила, що на сьогодні медична спільнота підіймає гострі питання щодо фінансування охорони здоров’я у 2017 році, на не професійне реформування галузі та несправедливі підходи до оплати праці її працівників. В умовах чергового дефіциту коштів має місце «зрівнялівка», коли працівникам некваліфікованої праці зарплата виплачується у розмірі не менше 3200 грн., а спеціалістам та професіоналам для забезпечення диференціації коштів не вистачає.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Ірина Віцина розповіла присутнім про переваги надання медичної допомоги на первинному рівні сімейними лікарями та наголосила, що зміна принципів фінансування медичної галузі у 2017 році почнеться саме з первинної ланки. Українці зможуть вільно обирати сімейного лікаря, педіатра, терапевта та підписувати з ними прямі угоди щодо отримання медичних послуг, обсяг яких буде гарантований державою. Ірина Віцина зазначила, що міська влада на даному етапі вирішує всі проблемні питання щодо оснащення та фінансування лікувальних закладів м. Запоріжжя.

У присутніх будо багато різноманітних питань з приводу реформування, але більш всього цікавило що саме зміниться на краще для пересічного громадянина в результаті реформування.

Так як в 2017 році стартував тільки перший етап медичної реформи, то такі зустрічі плануються проводити і в подальшому.

IMG 7704

 

Запорізька обласна рада профспілок