2

 

V-а спартакіада працівників закладів та установ культури Закарпаття

 

 

         Спартакіада працівників закладів та установ культури Закарпаття за організацією та рівнем проведення відрізняється від інших галузевих спартакіад у нашому краї, оскільки завжди має унікальну культурну родзинку. Про це спільно дбають голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин та начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова.

         Свідченням цього стала ювілейна п’ята галузева спартакіада, урочиста церемонія відкриття якої на ужгородському стадіоні «Авангард» проходила надзвичайно яскраво і цікаво. Під музичний супровід духового оркестру Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора (керівник – заслужений артист України Ференц Томич) на чолі святкової колони прапороносці несли прапори Профспілки працівників культури України та фізкультурно-спортивного товариства «Україна», яке допомагало у проведенні спартакіади. Справжнім творчим сюрпризом від організаторів стала участь у параді ансамблю мажореток Ужгородського коледжу культури та мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Ірина Шевцова).

         Усі 28 команд-учасниць, у складі яких понад 350 учасників, що представляли районні та міські відділи й управління культури, обласні установи й заклади культури, культурно-мистецькі виші, вийшли на церемонію відкриття у різнокольоровій спортивній формі, з оригінально оформленими табличками з назвами команд, що підкреслювало неповторність галузі. Це було справжнє культурно-спортивне свято, яке рідко побачиш навіть на всеукраїнських змаганнях.

         Учасників спартакіади та численних уболівальників, які підтримували свої команди на трибунах стадіону, привітали голова оргкомітету спартакіади, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько, начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан.

         В усіх видах змагань точилася напружена спортивна боротьба, були показані високі результати, які зафіксувала суддівська колегія на чолі з головним суддею спартакіади – суддею національної категорії Анатолієм Плехановим.

         Переможцями спартакіади стали: у настільному тенісі – Світлана Аванесова (відділ культури Мукачівської РДА) та Едуард Фегер (управління культури молоді і спорту Хустської міської ради), в легкій атлетиці – Ірина Мучичка (Закарпатський облмуздрамтеатр) та Вадим Бабинець (Закарпатська обласна філармонія). В легкоатлетичній естафеті найшвидшими були спортсмени облмуздрамтеатру. В шахах найкращий результат показав Василь Данашевський (відділ культури Мукачівської РДА), в шашках – Василь Голубець (м. Хуст). В дартсі не було рівних Лідії Пекар (відділ культури Великоберезнянської РДА).

У сімейних стартах призерами спартакіади стали сім’ї Фечо (облмуздрамтеатр), Мазур (м. Хуст) та Гребінь (Великоберезнянський район). У перетягуванні каната найсильнішою була команда обласної філармонії.

У загальнокомандному заліку перші два місця, як і минулого року, зайняли команди управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради та Ужгородського державного музичного училища ім. Д. Задора. А от третє загальнокомандне місце команди Великоберезнянського районного відділу культури стало приємною несподіванкою цьогорічної спартакіади.

Призери спартакіади нагороджені медалями, грамотами та дипломами організаторів, а в загальнокомандному заліку – кубками, дипломами і грошовими винагородами обласної профспілкової організації працівників культури. Усі діти, які змагалися в сімейних стартах, отримали цінні подарунки профспілки. Нагороди вручили голова обласної профспілкової організації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Товтин, начальник управління культури ОДА Вікторія Фролова та головний суддя спартакіади Анатолій Плеханов.

 

На фото:

 

- відкриває спартакіаду голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин;

- на урочистому відкритті спартакіади – ансамбль мажореток Ужгородського коледжу культури та мистецтв;- змагання із легкої атлетики;

 

1

 

- на турнірі з настільного тенісу;

 

P1150213

 

- хто сильніший у перетягуванні каната?

 

27

 

- під час нагородження призерів спартакіади;

- команда управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради – переможець спартакіади.

 

P1150249

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради