DSC 4468

 

31 травня, напередодні Дня захисту дітей на   Рівненщині відкрито літній дитячий оздоровчий сезон .У першу табірну зміну у Позаміський дитячий заклад «Острозький дитячий санаторно-оздоровчий комплекс « Країна мрій» заїхали перші 182 дитини, які впродовж 21 дня відпочиватимуть і оздоровлюватимуться в заповідній лісовій зоні, в одному з найчарівніших куточків нашої області.

 

Також гостинно відкрив свої двері для юних відпочивальників Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Агатівка»,днями наповняться дзвінкими голосами КП «Дитячий санаторно-лздоровчий комплекс « Електронік-Рівне», КП Дитячий санаторій « Хрінники», Профспілкове підприємство санаторій «Горинь» та інші такі заклади. Цього року владою разом з профспілками області здійснено чимало для здешевлення путівок до цих закладів. Розроблено і впроваджено цілий механізм поєднання часток вартості, які виділяються окремо   держбюджетом., профспілками ,адміністраціями підприємств і установ, благодійниками з тим, щоб батьківська доплата за путівку була якомога меншою., а кількість дітей, які будуть охоплені оздоровленням у позаміських таборах перевершила минулорічні показники.

Серед переліку дитячих оздоровчих закладів Рівненщини, в яких варто відправляти школярів на літній відпочинок з’явилась нова назва «Країна мрій». Саме так поетично

і в певній мірі символічно відтепер названо колишній «Корчагінець»-наш поліський «Артек», в якому за 32 роки існування виховувались і загартовувались молоді покоління., Всього за ці роки побували у « Корчагінці» 45 тисяч дітей.

Новаторський, науковий підхід до організації дитячого оздоровлення відрізняє цей заклад ,яким всі ці роки безмінно керує     справжній фанат своєї справи Іван Дячук. Він і вихователів та педагогів підбирає таких як сам-ініціативних ,небайдужих, творчих. Тематичні зміни., залучення до організації і проведення відпочинку волонтерів зі Сполучених Штатів Америки, виявлення і підтримка юних талантів у поєднанні з проведення інтелектуальних і спортивних ігор, козацьких забав, різноманітних конкурсі в і рольових ігор   не залишають місця для нудьги у малечі. Відпочивши у таборі хоча б один раз, вони повертаються сюди знову і знову , а дехто вже у новій якості-вожатого, вихователя.        Тож недаремно саме цей оздоровчий дитячий заклад Рівненщини з року в рік у конкурсі, який проводить Федерація профспілок України» виборює першість і підтверджує звання «Кращий заклад оздоровлення та відпочинку дітей» . І до нього залюбки їдуть   не тільки діти з Рівненщини .а й , як вже три роки поспіль, школярі

з Станиці Луганська, діти з Волині і Хмельниччини.

Першого червня на урочистій лінійці з відкриття літнього сезону з флагштоку табору було урочисто спущено прапор «Корчагінця», який відтепер буде зберігатись у місцевому музеї-заповіднику , і піднято прапор «Країни мрій» . Новий прапор з молитвою освятив благочинний отець Юрій. А гості свята-представники від влади району,   господарників, профспілок побажали закладу і далі успішно продовжувати ефективний процес патріотичного, духовного виховання та оздоровлення школярів. Зокрема,заступник голови ФПО Марія Рожко висловила впевненість, що із зміною назви незмінними в таборі залишаться його цінності, в основу яких покладено дружбу, доброту, любов,. взаємопідтримку. Хай мрії кожної дитини збуваються в «Країні мрій»,-побажала вона.

 

DSC 4498

 

DSC 4499

                                                

                                                                                         Тамара Стецюк