81500098 523046924971222 5731271009084899328 n

Михайло Цимбалюк, народний депутат від ВО "Батьківщина": нинішня влада проштовхує свій проєкт Трудового кодексу, спрямований на жорстке згортання прав працівників, знищення профспілкового руху і порушення міжнародних трудових стандартів.

Роботодавець не є диктатором своїх інтересів, а робітник – не раб. У законодавчому полі взаємодія "роботодавець – працівник" не може бути однобоким.

Але саме новітній феодалізм і рабську працю передбачено трудовими договорами в проєкті цього кодексу. Він не захищає працівників у питанні робочого часу. Роботодавцю надають право звільняти коли завгодно, кого завгодно, як завгодно. Звичайно, підприємців треба підтримувати, але не шляхом обмеження свобод найманих працівників, оскільки за таких умов ми отримаємо не стимулювання ведення бізнесу, а колапс усієї підприємницької та суспільно-трудової системи. Кодекс має фундаментально захищати працівників від свавілля наймачів або держави. Тому його потрібно виписати так, щоб не було безкарним жодне порушення прав працівника.

Детальніше

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/blogs/mihail-cimbalyuk/-zgidno-z-proektom-novogo-trudovogo-kodeksu-robotodavtsevi-nadajetsja-pravo-zvilnjati-koli-zavgodno-kogo-zavgodno-i-jak-zavgodno-1483654.html