IMG 8029

Наприкінці січня голови обласних та первинних організацій галузевих профспілок Чернігівщини пройшли інтенсивний курс навчання. Усі питання, що розглядалися на семінарі-тренінгу були пов'язані з підвищенням ефективності роботи профспілки в період дії внутрішніх і нішніх викликів.

Розпочали роботу з лідерами тренери Навчально-методичного центру профспілок Володимир Ковальчук та Віталій Копиш. Щодо змісту заходу: учасники більше дізналися про підходи до управління змінами у профспілковій організації та визначили точки впливу в системних перетвореннях. Протягом наступної сесії профспілковці розвивали вміння працювати за принципами проектного менеджменту та навички планування інформаційних кампаній.

Далі група зосередилася на питаннях мотивації профспілкового членства, налагодження комунікації зі складними категоріями трудового колективу та впровадження креативних підходів в профспілкову роботу.

IMG 20200130 123345

Нову та перспективну тематику профспілкового навчання представила Світлана Задорожна — кандидатка економічних наук, доцентка, голова асоціації жінок-вчених ГО “Спілка жінок Чернігівщини”. Спілчани розібрали значення і роль проактивності в профспілках, відпрацювали на практиці методику спілкування QBQ (Question Behind the Question).

На закінчення заходу кожен з учасників отримав заслужений сертифікат про успішне проходження навчання. Проведення семінару-тренінгу стало можливим завдяки підтримці ГО “Трудові Ініціативи” та Центру Солідарності.

IMG 8020

IMG 8023

 Віталій Копиш