247700

Федерація профспілок CGT (Франція) повідомила, що 6 лютого лише у Парижі на демонстрацію проти пенсійної реформи вийшло 130 тис. осіб.

Багатотисячні протести відбулись по всій країні: у Ліоні, у Марселі, в Тулузі, Бордо, у Нанті, в Ліллі тощо.

«Мобілізація продовжується, – сказав генеральний секретар федерації CGT Філіп Мартінез. - Ті, які не хочуть її бачити, мають відкрити очі». Він осудив «псевдозаконність» в нижній палаті парламенту.

На цьому тижні у французькому Національному зібранні (нижній палаті парламенту) розпочалася робота над проєктом пенсійного закону. На розгляд надійшло 20 тис. поправок, зокрема з них 19 тис. подали депутати опозиційної, радикально лівої Непокореної Франції (FI) Жан-Люка Меланшона.

Профспілки транспортних служб закликали до проведення «чорного понеділка» 17 лютого в метро і приміських потягах. Цього дня у парламенті мають відбуватися подальші обговорення проєкту закону.

Інформативно:

За даними CGT, першого дня демонстрації - 5 грудня 2019 року на вулиці всієї Франції вийшло 1,5 млн людей (за підрахунками французького МВС – 806 тис.). Найбільші демонстрації відбулися 17 грудня – за даними CGT в них прийняло участь 1,8 млн осіб.

Прес-центр ФПУ

за повідомленнями Інтернет-видань