IMG 20200225 122302

25 лютого відбулося чергове засідання Президії Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (ФПО). Одним з питань порядку денного був звіт голови Молодіжної ради ФПО (МР) Віталія Копиша про діяльність у минулому році.

Так, за 2019 рік членами МР було реалізовано наступні ініціативи:

·        виготовлено власний прапор, який використовується на публічних заходах, в т.ч. акціях протесту;

·        продовжено традицію проведення екологічної акції до Дня Землі з прибирання в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина»;

·        виготовлено мотиваційні наліпки на профспілкову тематику для розповсюдження в первинних профспілкових організаціях;

·        створено два відеоролики на тему «Що ти знаєш про 1 Травня?» та «Покоління Z в профспілках: погляд на життя та працю»;

·        підтримано своєю участю загальноміський масовий захід «Велодень».

 P2250418

Молодіжна рада активно співпрацювала з міжнародними та громадськими організаціями.

·        За підтримки Центру Солідарності проведено ІІІ чернігівський літній табір «Молодість. Активність. Профспілка» (МАП-2019). В заході взяли участь представники не лише Чернігівської, але і Донецької та Луганської областей.

·        Реалізовано спільний з Навчально-методичним центром профспілок проект “Популяризація профспілкових цінностей в молодіжному середовищі Чернігівської області України” (за підтримки фонду “Солідарність через кордони” Данської профспілки 3F).

·        Реалізовано міні-проект “Молодь Чернігівщини обирає медіаграмотне майбутнє” (за підтримки Академії Української Преси, Агенції США з міжнародного розвитку — USAID та міжнародної організації Internews).

·        Підписано меморандум про співпрацю та обмін інформацією з Чернігівською молодіжною міською радою.

В рамках обміну досвідом та розширення ділових контактів делегація Молодіжної ради відвідала Чорнобильську атомну електростанцію та провела зустріч з представниками Організації молоді первинної профспілкової організації ЧАЕС.

Наприкінці року Молодіжна рада за підтримки членських організацій ФПО провела благодійну акцію для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (с. Хмільниця). За зібрані кошти було придбано подарунки та необхідні для життя дітей речі, а також влаштовано свято з аніматорами.

 P2250423

Новий 2020 рік Молодіжна рада розпочала із оновленим, більш прогресивним Положенням, затвердженим планом роботи та розпочатим процесом доукомплектування складу.

За результатами обговорення звіт голови МР було взято до відома та прийнято постанову про подальшу підтримку та розвиток молодіжних ініціатив в області.

Людмила Ніценко