padinnya ekonomiky ukrayiny z chym povyazane i koly ponovytsya zrostannya large

У Державній службі зайнятості заявляють: «Падіння на світових ринках і ситуація з поширенням коронавірусу у світі загрожують ринку праці в Україні».

"Економічна ситуація в Україні ускладнюється через зростання курсу долара та обслуговування державного боргу України, а також внаслідок поширення у світі корона вірусу, що може призвести до погіршення стану ринку праці», - йдється у повідомленні Державної служби зайнятості, - "9 березня світові фондові ринки продемонстрували рекордне падіння, починаючи з 2008 року, основними причинами чого є зниження цін на нафту та поширення коронавірусу. Статданні вказують на те, що у січні 2020 року економічна ситуація в Україні погіршилася: ВВП скоротився на 0,5%. З початку поточного року майже всі види економічної діяльності (крім будівництва та внутрішньої торгівлі), демонстрували скорочення виробництва.

Протягом січня-лютого 2020 року роботодавці попередили про заплановане масове вивільнення 67 тис. працівників, що у 2,6 рази (або на 42 тис. осіб) більше, ніж у січні-лютому минулого року, що свідчить про збереження цієї негативної тенденції.

За даними Пенсійного фонду, у січні 2020 року, у порівнянні з відповідним місяцем 2019 року, кількість застрахованих осіб, які сплачують єдиний внесок, скоротилася на 178 тис. до 10,3 млн осіб.

При цьому в січні-лютому 2020 року послуги державної служби зайнятості отримували 1,2 млн осіб, що на 8% більше, ніж у відповідному періоді минулого року, з них 471,1 тис. осіб мали статус безробітного".

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Інтернет-видань