89926296 2529834944011288 1730837593693618176 o

17 березня ц.р. Голова ФПУ Григорій Осовий привітав Ігора Петрашку з призначенням  на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Шановний Ігоре Ростиславовичу!

Федерація професійних спілок України, найбільше громадське об'єднання, яке представляє Інтереси понад 5 мільйонів працівників всіх секторів економіки та сфер суспільного життя, вітає Вас із призначенням на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

ФПУ, метою діяльності якої є захист прав та інтересів людей праці, висловлює готовність продовжувати тісну і конструктивну співпрацю з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та надавати підтримку при проведенні реформ у соціально-трудовій сфері, що сприятимуть зростанню добробуту громадян.

Переконані, що забезпечення такої тісної взаємодії на основі соціального діалогу відповідає інтересам держави і профспілок, про що свідчить досвід провідних країн світу і Європейського Співтовариства.

Профспілки налаштовані на те, щоб інтереси держави, роботодавців та трудівників були збалансовані, а взаємоприйнятні рішення - віднайдені та впроваджені. Саме такі підходи лежать в основі положень чинної Генеральної угоди на 2019-2021 роки.

Як перший крок до взаємодії з профспілками, пропонуємо провести робочу зустріч з керівництвом ФПУ (до 5 осіб), під час якої обговорити актуальні питання нашої співпраці, зокрема з питань подальших кроків щодо реформування законодавства про працю, зайнятість, охорону праці тощо».

Прес-центр ФПУ