загружено 2

Заступник Голови Федерації профспілок України, кандидат економічних наук Олександр Шубін впевнений, що послаблювати нашу економіку буде цілий комплекс факторів.

"Коронавірус і його наслідки – глобальне явище. Зниження ділової активності йде в усьому світі. Базові фінансові індекси – просіли з початку місяця приблизно на третину. Але говорити потрібно не тільки про коронавірус, карантин і їх негативні наслідки, – впевнений експерт. – Ситуація пов'язана й із загальним спадом виробництва в Україні (не перший місяць), й затягуванням виділення макрофінансової допомоги від МВФ (очікувалася у кінці минуло року, але до цих пір ведуться консультації), та з падінням цін на нафту. Ціни на нафту – це драйвер зниження цін на базові товари, особливо на сировинні. А ми – експортоорієнтована країна. Ціни на українські метал, зерно, хімпродукцію і раніше були нижче середнього рівня. Тепер же може бути ще один понижуючий тренд".

На думку Олександра Шубіна, Україна втратить два-три квартали економічної динаміки. А потім прогноз – між середньонегативним і різко негативним.

Детальніше

Джерело

https://comments.ua/ua/news/money/economy/648900-yak-koronavirus-vpline-na-ekonomiku-ukraini-nazvani-scenarii-mozhlivih-ekonomichnih-naslidkiv.html