5e8dcaad21a3a924251831 820x360

З метою напрацювання пропозицій та конкретних механізмів економічного зростання, забезпечення конкурентоспроможності українських виробників та підприємств, Кабінет Міністрів України створив Раду з питань економічного розвитку України.  

Очолив Раду Прем’єр-міністр України. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства виконуватиме функції заступника. До складу також увійдуть академіки, доктори наук, професори, міжнародні експерти. А саме, заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, старший науковий співробітник Атлантичної ради США, професор Колумбійського університету, директор державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України», директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України тощо.

Про необхідність створення такої Ради наголошували профспілки ще на початку розгортання епідемії коронавірусу в Україні.

Створення Ради сприятиме подоланню кризових явищ в національній економіці та формуванню основних напрямів економічної політики держави для зростання добробуту населення. Адже на базі цього органу будуть об’єднані зусилля представників громадянського суспільства, органів державної влади, науковців, а для моніторингу ситуації та напрацювання пропозицій використовуватимуться сучасні досягнення науки й інновацій.

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення

за повідомленням Урядового порталу