6303601463411456 2791 

«Всесвітня організація охорони здоров'я звернулась до уряду України із проханням поки не послаблювати карантинні заходи», - про це 10 квітня в ефірі одного з телеканалів  повідомив Прем'єр-міністр України  Денис Шмигаль.

"Це певна ілюзія, що все добре. Ми насправді перебуваємо напередодні піку", - сказав Д.Шмигаль, додавши, що в найближчі три тижні Україна має продовжувати обмежувальні заходи, щоб розірвати ланцюжок захворювання.

Згідно з оприлюдненим Прем'єром графіком, "режим надзвичайної ситуації", в якому Україна живе зараз, триватиме до початку травня п.р. В цей час планується підтримувати соціально вразливі верстви населення, допомагати безробітним та підтримувати медиків у боротьбі з коронавірусом.

Д.Шмигаль прогнозує, що послаблення карантинних заходів почнеться у травні-червні, зокрема, в травні, за умов позитивної динаміки, планується створити близько 500 тисяч робочих місць, запустити урядову програму кредитування малого та середнього бізнесу, а також будуть частково зняті обмеження на рух громадського транспорту.

"Україна має піти на роботу", - зазначив Прем'єр.- "Ми маємо створити робочі місця, дати малому і середньому бізнесу можливість профінансувати свій бізнес. Перше - треба успішно пройти карантин. Друге - почати долати економічну кризу", - сказав він.

Детальніше

Прес-центр ФПУ