86 tn

В умовах введення карантину і надзвичайної ситуації  у країні Закарпатська обласна організація профспілки працівників державних установ (голова Діана Гондорчин) організувала свою роботу у новому форматі. Зокрема, чергове засідання президії обкому профспілки, на якому розглянуто заходи у зв'язку з введенням надзвичайної ситуації на території України через пандемію COVID - 19, проведено у формі опитувального голосування з попереднім обговоренням проектів постанов з цього та ряду інших питань.

Як наголошує голова обласної організації профспілки Діана Гондорчин, основними завданнями профспілкових осередків галузі нині є посилення контролю за виконанням колективних договорів під час карантину в частині гарантування виплати заробітної плати, режиму та охорони праці, надання відпусток членам профспілки за їх потребою в межах діючого законодавства, забезпечення працівників засобами захисту за рахунок профспілкових коштів тощо. Ці питання взято на особливий контроль обласної профспілки.

Як результат, у галузі немає заборгованості із заробітної плати. З безпосередньою участю профспілки, як показали опитування та моніторинг з цього питання,  працівники організацій та установ, де діють первинні профорганізації, забезпечені у необхідній кількості всіма засобами індивідуального захисту - масками, гумовими рукавичками, засобами дезінфекції тощо.

Профспілкові активісти міст Ужгорода  і Мукачева, Тячівського, Мукачівського, Рахівського, Хустського, ряду інших районів приймали безпосередню участь у здійсненні спільно з адміністраціями профілактичних заходів безпеки, й зокрема, проведенні інструктажів, роз'яснень прав працюючих в умовах карантину, закупівлі засобів захисту тощо. Кошти на ці цілі виділялися як адміністраціями, так і профспілковими організаціями.

Заслуговує на увагу організація цієї роботи в Тячівському районі. З ініціативи голови райкому профспілки Ганни Яринич усі первинні профорганізації галузі активно залучилися до реалізації профілактичних захисних заходів.

Зокрема, члени профкому первинної профорганізації фінансового управління Тячівської райдержадміністрації Наталія Олексій, Оксана Токар, Михайло Плахта разом з керівником управління В'ячеславом Стойкою в умовах надзвичайної ситуації через  COVID - 19 повністю забезпечили працівників захисними масками, гумовими рукавичками, особистими засобами дезінфекції, серветками відповідно до рекомендацій щодо запобігання розповсюдженню вірусної інфекції.  Здійснюється постійний контроль за дотриманням безпечних умов праці та регулярної дезінфекції приміщень.

- І таких прикладів сумлінного ставлення до своїх обов'язків з метою запобігання розповсюдженню інфекції COVID - 19, збереження здоров'я працівників  організацій та установ профспілки держустанов Закарпаття є чимало, - підсумовує профспілковий лідер галузі Діана Гондорчин

На фото:

– начальник відділу доходів фінансового управління Тячівської РДА, скарбник райкому профспілки працівників держустанов Наталія Олексій контролює використання захисних засобів;

IMG efae06d9281ae9db69e3049bc56ecb23 V 2

– дезінфекцію приміщення проводить головний бухгалтер фінуправління Оксана Токар.

IMG 6e91a6dd321cccc0a5e973ce09b0393d V 1

Сергій Баранчиков,