unnamed 0

Рівненська обласна організація Профспілки працівників культури України: зібрано і направлено в лікувальні установи області 53550 гривень профспілкових коштів.

На нашу долю вже не раз випадали серйозні випробування. Це і боротьба за майбутнє України, а тепер за здоров’я і життя людей. Страшна епідемія ще більше згуртувала наші ряди, поставила перед нами як нацією надскладне завдання – побороти це зло і вижити.

Будучи вагомою частинкою народу профспілки, як ніколи, мобілізувалися і включились в загальну боротьбу з коронавірусом, який замахнувся на найдорожче для кожної людини – її життя.

Загартовані у боротьбі за соціальну справедливість профспілки миттєво мобілізувалися і стали на шлях волонтерської діяльності, збираючи кошти на подолання цієї недуги.  Профспілка культури в числі перших відгукнулася на ініціативу федерації профспілок області, щодо благодійництва і конкретної допомоги лікарям у боротьбі зі страшною епідемією.

Разом з освітянами, медиками, працівниками лісового господарства, держустанов та інших галузей, працівники культури, найбільш свідома їх частина, проявили свою жертовність задля суспільної потреби.

Першими організувалися і зібрали кошти від свого одноденного заробітку працівники культури Гощанського району, які переказали на рахунок районної лікарні 23 тис.грн. На звернення президії обласної організації профспілки працівників культури своєчасно відгукнулись районні і первинні організації профспілки Володимирецького, Рокитнівського, Сарненського, Дубровицького, Зарічненського, Березнівського, Рівненського, Дубенського районів. Вагомий внесок, без особливих вагань, а це 9500 гривень, спрямувала на боротьбу з коронавірусом первинка Рівненського музичного училища РДГУ, її підтримали викладачі і працівники дитячої музичної школи № 1 м. Рівне, обласного краєзнавчого музею, обласної бібліотеки для молоді та ін.

Всього зібрано і направлено в лікувальні установи області 53550 гривень профспілкових коштів. Сподіваюся, що цю ініціативу підтримають й інші установи та профспілкові організації культури.

Від імені президії обласної організації профспілки я висловлюю щиру подяку всім, хто почув нас і проявив свою жертовність задля нашого спільного інтересу. Кажуть, що саме в біді пізнаються і друзі, і хто є хто!

Це дійсно так, адже саме в таких ситуаціях проявляється наша солідарність, наша єдність, наша мотивованість і сучасність. Дуже важливо відчути гостроту моменту, бо саме так, а не інакше можна подолати стіну байдужості та інертності. Життя посилає нам серйозні випробування і як ми пройдемо цей шлях залежить уже від нас.

Саме подібні випробування нас гартують і єднають. Я глибоко переконаний, що після подолання цієї кризи ми вийдемо разом з нашою країною іншими, успішними і осучасненими. То ж ті, хто не залишився байдужим, хто підставив своє плече і простягнув руку допомоги тим, хто її потребує в майбутньому складуть цементуюче ядро нової, осучасненої профспілки.

Петро Давидюк,

голова обласної організації профспілки