543654657

Рівненська обласна організація Профспілки працівників культури, беручи приклад з Центрального комітету Профспілки, в цих надскладних умовах, тримає на контролі всі питання щодо соціального захисту працівників культури. В соціальних мережах створено групу «Профспілка культури», в якій триває обмін інформацією з нагальних питань діяльності профспілки, підтримки один одного.

До первинних і територіальних організацій доноситься вся необхідна інформація через соціальні мережі крім уже названої групи, створені і діють групи «Президія ФПО», «ФПО Рівне» та ін.

Профспілка культури активно включилась у волонтерську діяльність, спрямовуючи частину своїх коштів на допомогу місцевим лікарням у боротьбі з епідемією. Першими в цій справі відгукнулися профспілковці Гощанського району Рівненської області, які свій одноденний заробіток в галузі культури спрямували на потреби районної лікарні в сумі 23 тис. гривень.

На звернення президії обласної організації Профспілки працівників культури відгукнулися небайдужі територіальні (районні) організації та первинки.

Всього зібрано з початку оголошення карантину і направлено в різні лікарні профспілковцями культури 53 550 гривень. Збір коштів триває.

Ті організації, які подолали бар’єр байдужості та інертності, які підставили своє плече і простягнули руку допомоги тим, хто її потребує, після подолання кризи складуть цементуюче ядро уже нової, осучасненої профспілки.

Профспілка працівників культури України