ucheniya mediki koronavirus

На Дніпропетровщині продовжується надходження коштів до Фонду допомоги медзакладам  та особисто їх персоналу, який було створено за ініціативи обкому профспілки медиків (О.Валевська) облпрофоб’єднанням (В.Дубіль), Федерацією організацій роботодавців (В.Сергєєв).

         Так, за сприяння профспілкового комітету ПАТ «ДніпроАзот» (голова профкому Г.Потуремець) цим хімічним підприємством безкоштовно виділено медзакладам міста Кам'янське 46 тон дезінфікуючих засобів, придбано апарат штучної вентиляції легенів, 200 захисних костюмів та 2 тис. масок для медиків. Це підприємство також постійно забезпечує медзаклади міста киснем.

         Суттєвий внесок до Фонду зробив і обком профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова обкому А.Демідова), де для забезпечення працівників галузі індивідуальними засобами захисту, які  повсякденно обслуговують населення обласного центру, було витрачено понад 1 млн. грн. профспілкових коштів, а КП «Дніпроводоканал» (голова профкому І.Горєвий) перерахувало 10 тис. грн. на закупівлю захисних засобів для медиків міста.

         Підприємства та профспілкові організації обкому харчової промисловості  профспілок працівників АПК (голова обкому С.Тіницька) закупили 31 тис. медичних масок для обласної лікарні ім. Мечнікова, а міській лікарні № 16 – 100 літрів антисептику та значну кількість інших засобів захисту медпрацівників.

         Відчувають суттєву підтримку і медики іншого промислового центру області – Нікополя. Місцевий завод феросплавів (голова профкому В.Романенко) спрямував кількасот тисяч гривень міській лікарні та заводській медсанчастині на придбання засобів індивідуального захисту медиків, апарату ШВЛ та іншого медичного обладнання. Феросплавники також постійно забезпечуються захисними засобами.

         І ця робота на Придніпров’ї триває. Тільки так, загальними зусиллями, вважають профспілки Дніпропетровщини, можна подолати пандемію коронавірусу.

                                                                  Прес-центр Дніпропетровського

                                                                  облпрофоб’єднання