Без названия 

4 травня 2020 року відбулось екстрене засідання правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття, на якому у режимі відео-конференції  було прийнято рішення про схвалення проекту змін до бюджету Фонду та про внесення змін до розподілу видатків бюджету Фонду на 2020 рік.

Як відомо, у зв´язку із карантином, установленим Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 до законодавства про зайнятість населення та про соціальне страхування на випадок безробіття були внесені зміни стосовно розширення соціального захисту осіб, які повністю або частково втратили роботу внаслідок карантину, за рахунок коштів Фонду загальнообов´язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.  Крім того, передбачалось виділення Фонду фінансової допомоги із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та її наслідками для виплати по частковому безробіттю, а також на поворотній основі.

Зазначені зміни потребували значних додаткових витрат Фонду, отже правління Фонду прийняло рішення внести зміни до бюджету Фонду на цей рік, зокрема, збільшивши його доходну частину на 5 168 380,7тис.грн. (з 15,8 млрд.грн. до 20,95 млрд.грн.) за рахунок фінансової допомоги із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 - 4 723 млн.грн. для виплати по частковому безробіттю та 1 277 млн.грн. на поворотній основі.

Відповідно збільшено видаткову частину на 5 160 837,3 тис.грн.(з 15,6млрд.грн. до 20,8млрд.грн), з якої видатки на допомогу по частковому безробіттю збільшено на 437,8млн.грн., а на допомогу по частковому безробіттю у зв´язку із карантином окремо передбачено 4 723млн.грн. Резерв збільшено на 7,5 млн.грн., та загалом складає 163,6 млн.грн.

Управління соціального страхування

і пенсійного забезпечення  ФПУ