373868

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду Олена Бойко пояснила, чому не всім проіндексували пенсії. Вона повідомила, що перерахунок пенсій індивідуальний, зокрема, по Києву він становить близько 320 гривень. 

Індексація пенсій залежить від коефіцієнта заробітної плати і від коефіцієнта стажу: підвищенню на 11% підлягає лише основний розмір пенсії, оскільки пенсія складається ще і з певних підвищень і доплат.

Після перерахунку підвищення не може бути менше 100 гривень. 

“Не були підвищені пенсії пенсіонерам, у яких середня константа вища, ніж передбачено урядовою постановою. Якщо досі такий показник становив 4404 гривні, збільшивши його на 11%, середній став складати 4778 гривень. У тих пенсіонерів, які виходили на пенсію в 2019 році, показник вищий, і у таких справах перерахунок не проведений”, – сказала Олена Бойко.

Довідково:

За інформацією Пенсійного фонду, в Україні, крім травневого перерахунку пенсії, також проведуть дві індексації виплат для того, щоб компенсувати зростання цін. Підвищення стосуватиметься тих, хто зараз отримує мінімальну пенсію. Так, підвищення мінімальної пенсії складе 131 грн, однак його розіб’ють на два етапи. Перший відбудеться 1 липня 2020-го, тоді виплату збільшать із 1638 до 1712 грн. Важливо зазначити, що водночас збільшиться і максимальна пенсія.

Детально

За повідомленням

Інтернет-видань