Без названия 2

22 червня 2020 року правлінням Фондусоціального страхування України шляхом опитуваннябули прийняті наступні рішення:про затвердження змін до Порядку складання та виконання бюджету Фонду, про внесення змін до Кодів економічної класифікації видатків бюджету Фонду та статутні напрями діяльності та роз’яснення щодо їх застосування, про внесення змін до бюджету Фонду на 2020 рік.

Усі зазначені зміни обумовлені наданням фінансової допомоги Фондуна безповоротній основі, яка виділена із фонду  боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для надання страхових виплат медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров’я у випадку їх захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19)  та членам їх сімей, смерть яких настала внаслідок інфікування коронавірусною хворобою COVID-19.

Прийняття постанови забезпечить фінансову реалізацію права медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я на додаткову страхову виплату у разі встановлення їм групи інвалідності внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу у розмірі залежно від групи інвалідності, але не менше 300-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб та разову страхову виплату в 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб для сімей медичних працівників у разі смерті медичного працівника.Для надання зазначених страхових виплат Фонду виділено фінансову допомогу в сумі 233 322,0 тис.грн.

Отже, правлінням Фонду внесено зміни до бюджету Фонду на цей рікшляхом збільшення його доходної частини на 233 322,0тис.грн. (з 29,7млрд.грн. до 29,93млрд.грн.).

Відповідно збільшено і видаткову частину на 233 322,0тис.грн. 29,66млрд.грн. до 29,9млрд.грн), з якої передбачені додаткові видатки для страхових виплат медичним працівникам. До інших статей видатків змін не внесено.

Залишок коштів на кінець 2020 року розрахунково складе 29,9млн.грн. (в тому числі резерв коштів 29,9 млн.грн.).

Управління соціального страхування і

пенсійного забезпечення  ФПУ