240621

   

У зв'язку з введенням в нашій країні карантину, жорсткими обмеженнями професійної діяльності галузей культури, забороною проведення масових заходів, закриття на карантин закладів культури, мистецької освіти, спортивних організацій, переведенням більшості працівників цих галузей на гнучку та дистанційну форму роботи профорганізації галузей культури нашого краю перейшли на роботу у новому форматі. Саме про стан і перспективи цієї роботи, існуючі проблеми відбулася ділова і взаємозацікавлена розмова  на засіданні президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури ( голова Наталія Товтин), на якому розглянуто питання "Про завдання профспілкових організацій галузей культури області в умовах пандемії, спричиненої коронавірусом COVID-19"..

         У своїх виступах голова обласної профорганізації Наталія Товтин, інші учасники зібрання всебічно обговорили дії профспілкових організацій з питань оплати праці, недопущення звільнення працівників закладів культури, мистецької освіти, спорту, примусового відправлення їх в умовах карантину у відпустку без збереження заробітної плати тощо. З цією метою систематично здійснюється моніторинг стану роботи, а також проведених заходів на місцях в режимі online. Профспілка тримає на контролі і питання, зв'язані з оплатою праці та створенням належних умов для роботи працівників ПАТ НСТУ "Закарпатська регіональна дирекція". До Дня журналіста проведено 19-й турнір з міні - футболу серед команд ЗМІ, який став першим спортивним заходом в області після послаблення карантину.

         Однак через заборону на час карантину, до 1 липня, проводити оздоровлення дітей не було відкрито літню школу-табір для обдарованих дітей у селищі Чинадієво. Не відбулася і галузева спартакіада працівників закладів та установ культури.

         В ході обговорення внесено чимало пропозицій щодо покращення і перспектив діяльності профорганізацій галузей культури в умовах коронавірусу, які знайшли відображення у прийнятій постанові.

         На засіданні президії розглянуто також питання внесення змін до колективних договорів у 2020 році з метою захисту здоров'я працюючих, збереження соціальних пільг і гарантій, недопущення зменшення оплати праці в умовах карантину, пропозиції щодо внесення змін до наказу Міністерства культури України від 12.07 2018 № 628 з питань атестації педагогічних працівників закладів ( установ ) освіти сфери культури, участі профактивістів галузі у профспілковій акції протесту 30 червня тощо..

  

На фото:

- у президії зібрання: голова обласної профспілкової організації Наталія Товтин та член ЦК Профспілки працівників культури України Юрій Глеба;

240623

- проходить засідання президії;

240622

 

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради