26

30 червня у м. Луцьк на Київському майдані, біля будівлі обласної ради та адміністрації відбулася Всеукраїнська профспілкова попереджувальна протестна акція, мета якої –  не допустити прийняття законопроєктів, які порушують права працівників, а також відкликати з посади голову комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову.

Слід зауважити, що акція протесту була проведена з дотриманням усіх умов карантину. Представники галузевих обкомів, райкомів, міськкомів профспілок, прості небайдужі до свого майбутнього люди –  в межах дозволеної кількості, в масках, із засобами індивідуального захисту та, перебуваючи  на безпечній відстані один від одного, висловили свій протест про наболіле.

З конкретними вимогами від чисельного багатогалузевого профспілкового активу краю виступила голова Федерацї профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф.

8

Під час акції учасники провели флеш-моб, яким висловили свою тверду профспілкову позицію, публічно розірвавши на шматки надруковані примірники законопроєкту №2681 та викинувши їх, як непотріб, у смітники.

Профспілки вважають за вкрай необхідне звернутися до депутатських фракцій та груп Верховної Ради України, народних депутатів, зокрема ініціаторів законопроєкту №2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)», щодо недопущення його розгляду у Верховній Раді України як такого, що порушує Конституцію та закони України, норми міжнародних актів,  спрямовані на обмеження конституційних прав громадян і профспілок.

5

Детально

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=DWW_-tG7DjU

Федерація профспілок Волинської області