16032020 007

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 15 липня підтримав заходи із посилення відповідальності за порушення правил карантину.

Так, урядовцями було підтримано проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“ щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)“.

Ним передбачається посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян для підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушують санітарне законодавство, та пропускають до своїх приміщень під час дії карантину громадян без вдягнутих засобів індивідуального захисту, - захисних масок чи респіраторів (у тому числі виготовлених самостійно), що закривають ніс та рот”.

Штраф загрожує також у випадку невжиття заходів щодо перебування  особи в громадських будинках, спорудах без захисного засобу.

Урядом також підтримано законопроект “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)”, яким пропонується передбачити для фізичних та юридичних осіб адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

Таки вчинки тягнуть за собою накладення штрафу – від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Відповідні законопроекти зареєстровані у Верховній Раді України.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Інтернет-видань