dopomoga na ditej

В рамках виконання протокольного рішення зустрічі Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. з профспілками та роботодавцями 17.06.2020 на прохання Профспілки працівників соціальної сфери  України 21 липня 2020 року відбулася двостороння зустріч Міністра соціальної політики України Марини Лазебної з Головою Профспілки Володимиром Тьоткіним та заступником голови Профспілки Галиною Башкірєвою.

Міністр розповіла про першочергові завдання Уряду щодо реалізації соціальної політики та кроки, які будуть здійснені вже найближчим часом. Темою розмови стало обговорення проблемних питань працівників соціальної сфери, які потребують вирішення, особливо, в період подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами під час карантину, викликаному пандемією COVID-19. Проблемні питання, які Профспілка запропонувала для обговорення стосувались реформування в соціальній сфері та очікувані зміни в процесі децентралізації влади в Україні, спроможність окремих установ для збереження фахівців та підняття престижності їх роботи в соціальній сфері в умовах адміністративно-територіальної реформи. Найголовнішими стали питання фінансування і оплати праці, зростання навантаження на працівників і плинність кадрів.

Досягнуто домовленості розпочати роботу щодо розробки проекту Галузевої угоди на новий термін.

Усі питання, які були озвучені профспілковою стороною, взяті до уваги Міністром, якапідтримує існуючий шлях співпраці щодо проведення спільних робочих зустрічей, консультацій, переговорів та узгоджувальних нарад. Міністр прийняла пропозицію щодо зустрічі з членами Президії Центральної Ради Профспілки у вересні поточного року, де обговорити спільно проблемні питання працівників соціальної сфери і запропонувати шляхи їх вирішення.

Голова Профспілки В.І.Тьоткін запросив Міністра взяти участь  у ІV з”їзді Профспілки працівників соціальної сфери України, який відбудеться 17 вересня 2020року.

По закінченню зустрічі сторони домовилися щодо подальшого вирішення питань соціального спрямування в рамках соціального діалогу і Галузевої угоди та визначених нею зобов’язань сторін.

Центральна Рада Профспілки

працівників соціальної сфери України