14141414

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав 3 серпня під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу у відповідь на інформацію уряду про епідемічну ситуацію в Україні.

 

За інформацією Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, показник захворюваності, зріс до 82,8 на 100 тисяч населення, заповненість ліжок на Закарпатті становить майже 69%, а у Києві, на Івано-Франківщині, Львівщині, Рівненщині та Буковині – понад 40%. Денис Шмигаль додав, що нині уряд витрачає мільярди на підтримку бізнесу, зберіг сотні тисяч робочих місць і працевлаштував 240 тисяч людей.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко поінформував щодо економічних заходів, які спрямовані на допомогу українцям для захисту від негативного впливу епідситуації. За його словами, уряд відшкодовує дві третини зарплати 358 тисяч громадян, працевлаштованих 180 тисячами ФОП, які перебувають у вимушених тимчасових відпустках і через це втратили оплату праці. Уряд також максимально спростив виплати з безробіття, що допомагає отримати їх 510 тисячам українців. Окремо міністр наголосив на запуску програми кредитування "5-7-9%" та компенсації податкових ставок аграріям.

У відповідь Президент України зауважив, що люди сьогодні отримують значно менше і тому держава повинна давати або можливості робити щось самому, або забезпечувати місцем роботи.

- Настав той момент, коли треба створювати величезну кількість робочих місць, – додав В.Зеленський. - І перезапуск державних підприємств, промисловості має відіграти в цьому стратегічну роль.

 

За дорученням Президента України Володимира Зеленського Кабмін 3 серпня затвердив проект постанови "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб". Документ передбачає підвищення пенсійних виплат для 9,6 тисячі членів сімей військовослужбовців, загиблих під час участі в АТО/ОНС.

Детально

 

Прес-центр ФПУ

за даними УНН