МИГ

19 серпня в Одесі відбудеться міжнародна конференція «Трудові права, умови праці українських трудових мігрантів в країнах ЄС та вплив пандемії COVID – 19 на трудову міграцію». Організатор – Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів.

Під час конференції буде представлено дослідження, підготовлене експертами Профспілки, в якому проаналізовано ситуацію з українськими працівниками в країнах Європейського союзу та сформульовані пропозиції профспілки щодо профспілкової політики з питань трудової міграції.

Питання до обговорення:

- трудова міграція українців у 2020р.;

- зміни у ринках праці України і країнах ЄС, спричинені карантинними заходами під час пандемії COVID-19;

- нові умови праці трудових мігрантів в країнах ЄС;

- порушення трудових прав працівників-мігрантів із України;

- форми профспілкового захисту трудових прав трудящих-мігрантів: нові реалії;

- вплив Угоди про Асоціацію Україна - ЄС на міграцію та на права працівників мігрантів.

В роботі Конференції візьмуть участь представники партнерських профспілкових організацій будівельників та національних профспілкових об’єднань з Польщі, Естонії, Швейцарії, Литви, Грузії, Молдови і Білорусії (ZOOM - зв’язок), та також керівники обласних організацій Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України і експерти.

Запрошені представники Федерації профспілок України, Міжнародної організації праці (МОП), Міжнародної організації з міграції (МОМ), Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державного центру зайнятості, Державної служби України з питань праці, Державної міграційної служби України, Професійної спілки робітників морського транспорту України, Академії будівництва України, Громадської організації «Європа без бар’єрів», представники Одеської облдержадміністрації, Одеського міського центру зайнятості, організацій роботодавців області, компаній - посередників з працевлаштування за кордоном і ЗМІ.

Для тих хто не може бути особисто присутнім в м. Одеса на Конференції ,можна підключитися до Конференції Zoom/19.08.2020 11:00 AM KYIV

https://us02web.zoom.us/j/7713926857

Прес-центр ФПУ

Профспілка працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України