20200820 111142

20 серпня на XXVI-й Київській обласній звітно-виборній конференції профспілок розглянуто питання про роботу обласної ради профспілок за останні п’ять років та завдання облпрофради на наступний період.

У звіті, представленому заступником голови Київської обласної ради профспілок Лідією Харченко зазначалось, що незважаючи на складні політичні та соціально-економічні умови, в яких працювали профспілки у звітному періоді, обласна рада профспілок проводила роботу, спрямовану на підвищення мотивації профспілкового членства, зміцнення первинок, створення умов для захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих, розвитку соціального партнерства і здійсненню повноважень по контролю за додержанням законодавства про працю.

20200820 111218

Пріоритетним напрямком роботи Об'єднання було колективно-договірне регулювання трудових відносин. Обласна Територіальна угода, угоди в містах і районах, колективні договори підприємств, установ та організацій використовувалися як інструменти колективного захисту найманих працівників та додаткових соціальних гарантій.

Після обговорення доповіді роботу Київської обласної ради профспілок визнано задовільною. У Постанові із зазначеного питання визначено шляхи подальшого розвитку обласної профорганізації.

20200820 111820 09

У своєму виступі заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко зосередив увагу на важливості збереження профспілкового членства та необхідності ефективного захисту трудових прав працівників. Він критично  охарактеризував законодавчі ініціативи нинішньої влади, зокрема, щодо руйнування системи соціального страхування та спрямовані на знищення профспілок. Було акцентовано на важливості роботи над нормативно-правовими актами, а також проведення активних протестних колективних дій.

20200820 111118

- З нами будуть рахуватися тільки тоді, якщо побачать нашу силу, - зазначив Володимир Саєнко. - Щоб нам домогтися результату, потрібно рішуче діяти разом. Він анонсував створення політичної партії «Авангард народу» за участю профспілок та закликав активно висувати профлідерів для участі у виборах до місцевих і центральних органів влади.

20200820 131145

Головою Київської обласної ради профспілок більшістю голосів обрано Лідію Харченко. Було обрано заступників голови Київської облпрофради, сформовано мандатну та контрольно-ревізійну  комісії, склад Ради та Президії Київської обласної ради профспілок.

На цьому XXVI-а Київська обласна звітно-виборна конференція профспілок заівершила свою роботу.

20200820 133355 1

Прес-центр ФПУ