Изображение 12136

Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок  та його членські організації велику увагу приділяють розвитку фізкультурно-спортивного руху Придніпров’я. Нещодавно за активної участі  профцентру було проведено Спартакіаду об’єднаних територіальних громад області. А минулої суботи облпрофоб’єднання виступило партнером змагань з велосипедного спорту серед представників ЗМІ Придніпров’я   - «Кубок Дракоші-2020/22».

У заході, організованому спортивно-оздоровчим журналістським центром «Тригол»  НСЖУ ( керівник - Володимир Сорока) за сприяння профспілок (їх представляв зав. прес-центром облпрофоб’єднання Віктор Коврига), облвідділення Національного Олімпійського комітету та Кам’янської міської федерації велоспорту,  - взяли участь більше десятка  команд, які  представляли редакції та партнерів. Цей чемпіонат став одним з етапів 5-ї малої олімпіади серед журналістів (загалом вони змагаються  більш ніж у 30 видах спорту).

Змагання відбувалися 29 серпня, в День пам’яті загиблих героїв, і були присвячені  відомому велосипедисту, чемпіону України, славному воїну Дмитру Петрушенку, який загинув 2018 р. на Донбасі під час виконання завдання зі знищення важливого ворожого об’єкту та був нагороджений посмертно орденом  «За мужність»  ІІІ ст.

Батько героя -  Василь Петрушенко, теж відомий спортсмен і тренер, привітав учасників змагань (він  брав у них участь в одній із команд) і побажав їм берегти пам’ять про героїв і підкорювати нові спортивні вершини.  Благословив усіх і учасник АТО, колишній військовий капелан 93-ї ОМБр отець Вадим Піддубський.

Серед тих, хто брав участь у стартах, були й сімейні команди.  Учасник бойових дій на Донбасі відомий дніпропетровський журналіст Віктор Ожогін залучив до них жінку Олександру (вона працює на одному з телеканалів) та дочку Карину (дівчина навіть здобула   медаль).

Цілий букет медалей завоювали й члени сімейної команди тележурналіста Дмитра  Тимохіна – його син та дочка.

Незважаючи на спеку, велосипедисти – і молодь, і ветерани – продемонстрували майстерність, бійцівські якості та прагнення до перемоги.

Найкращі з них були  відзначені спеціальними Драконівськими медалями та грамотами, а у командному заліку також Кубком пам’яті Дмитра Петрушенка.

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання