DSC 2230 1

Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України «Жовтневий палац» протягом двох днів - 19 і 20 вересня став осередком дива  дитячої творчості.

До центру Києва з’їхались юні митці майже з усієї України для участі у фестивалі «The Great Junior Fest». Його разом з МЦКМ ПУ організували дитяча модельна агенція «Nikol-PRO» та творча студія «Фольк-music» під керівництвом народної артистки України Оксани Пекун.

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію, у Жовтневому палаці було вжито усіх необхідних заходів для безпеки дітей, їх вихователів та глядачів. На вході до будівлі встановили спеціальну арку Brama із антисептиком. Після її проходження антивірусний захист забезпечується протягом кількох годин.

DSC 0296 1

- В Україні багатожанрові дитячі фестивалі ще не проводились, - говорить директор МЦКМ ПУ Юрій Бобир. – Тому ми вирішили започаткувати такий фестиваль-конкурс серед дитячих творчих колективів у номінаціях з хореографії та вокалу, етно-творчості та мод. Захід має статус міжнародного. І цього року лише ситуація з коронавірусом завадила приїхати до нас закордонним учасникам, а також колективам зі Сходу України. Однак, у журі фестивалю окрім відомих українських діячів мистецтв, представлений голова правління "Центру культури і мистецтв Китаю" Пен Лю (провінція Хунань).

IMG 4174a0f194670b9f64b8f8b9e1d8a57f V 1

Дитячу творчість оцінювали такі неперевершені профі, як хореограф та творець «Київ-модерн-балету» Раду Поклітару, народний артист України, актор Національного академічного театру ім. І.Франка, співак і ведучий телепрограм Анатолій Гнатюк, народна артистка України Оксана Пекун, заслужена артистка України, співачка, композитор, керівник вокальної школи Тетяна Піскарьова, відомий хореограф Сергій Вапничний, заслужений діяч мистецтв України, хореограф та балетмейстер Валерій Дебелий, заслужений діяч мистецтв України, тележурналіст, музичний продюсер Володимир Коваленко, прем'єр Національної опери України Віктор Іщук, а також - художній керівник народного ансамблю танцю «Горлиця» МЦКМПУ, член Національної хореографічної спілки України Віталій Гурський, художній керівник та головний диригент народного оркестру народних інструментів МЦКМПУ, викладач-методист вищої категорії Наталя Скрябіна та ін.

IMG 20200920 164541 1

- У нас безліч  талановитих діточок, - продовжує Юрій Бобир. - Отже, дуже багато бажаючих вийти на сцену і вже навесні наступного року ми сподіваємось провести ще один подібний фестиваль, де буде більше учасників і номінацій.

Для юних артистів різних вікових категорій участь у фестивалі «The Great Junior Fest» - можливість проявити своє дарування, а також чудовий старт для подальшої творчої кар’єри. Переможці конкурсів не тільки отримують дипломи та подарунки, а також нагоду взяти участь у телезйомці новорічного концерту, записати свої пісні на професійній студії, або пройти майстер-клас у відомих артистів. Тобто, кожен з учасників-початківців має шанс розвити свої здібності.

IMG 6d31b419beb98a9fee73267cd187a92f V 1

Залишається лише побажати юним талантам успіхів та нових перемог. І нехай вони із вдячністю згадують той концертний майданчик, яким став для них на дні Фестивалю прекрасний та улюблений багатьма поколіннями киян «Жовтневий палац».

Нехай триває свято, адже воно прекрасне, як саме життя!

DSC 8583 1

junFest

Олексій Корецький,

 прес-центр ФПУ