Рисунок 1

19 вересня група екологічних активістів Молодіжної ради Об’єднання профспілок Харківської області організувала акцію з прибирання сміття. Місцем проведення було обрано парк «Юність» ст.м. Холодна Гора та парк ім. В.Маяковського в районі ХТЗ та околиці цих парків. Дванадцять учасників за три години прибрали близько 30 мішків сміття.

Ці парки знаходяться в планах міста на реконструкцію і ще не доведені до ідеалу, як наприклад сад ім. Т.Шевченка та парк ім. М.Горького, тому часом там накопичується мусор. Незважаючи на це, відпочиваючі регулярно залишають там сміття, яке не завжди встигають прибрати комунальні служби. Прибирання проводилось в наступний ранок після п’ятниці, що також додає сміття в подібних місцях.

Метою цієї простої акції є привернення уваги жителів до накопичення сміття в подібних територіях і заклик прибирати за собою. Надалі активісти планують піднімати більш складні екологічні проблеми нашого міста.

Об’єднання профспілок Харківської області