119785940 2729894090594188 961088736461481583 o
Біля заводу “Кока-Кола” в смт Велика Димерка на Київщині з’явились плакати з вимогою підвищити зарплату його працівникам. Такі ж плакати також були поширені в найближчих селах, де проживають робітники заводу, а також біля станції метро “Чернігівська” у Києві. На плакатах були написані гасла: “Начальство жирує - робітник бідує” та “Робітники - не кріпаки”.
Таку акцію солідарності з працівниками заводу провели представники політичної групи “Авангард”. У той час, коли ціна виготовленого товару та кількість продукції “Кока-Коли” лише зростають, зарплата робітників майже не змінюється. А у доларовому еквіваленті вона зменшилась вдвічі у порівнянні з 2013 роком. Через це робітники заводу вимушені працювати на кількох роботах, щоб мати достойний заробіток.
Представники профспілки «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» неодноразово зверталися до керівництва компанії з вимогою розпочати діалог з приводу рівня зарплат. Але вони були проігноровані. Після чого профспілка провела кілька акцій протесту біля заводу, але компанія знову не хоче чути своїх працівників. Якщо компанія, заради власних надприбутків, прагне заощаджувати на оплаті праці робітників - це не можна замовчувати.
Працівники не є власністю роботодавця, тому вони мають отримувати гідну зарплату. У разі, якщо компанія не почує вимог працівників - акції протесту будуть продовжуватись.
Прес-центр ФПУ - за матеріалами інтернет-видань.